24.11.11

Σε επίπεδα - ρεκόρ τα CDS των ευρωπαϊκών ομολόγων

Σε επίπεδα - ρεκόρ σκαρφάλωσε το κόστος ασφάλισης ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων έναντι αθέτησης πληρωμών, εν μέσω ανησυχιών ότι η κρίση χρέους στην ευρωζώνη πλήττει την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, η απόδοση των 10ετών γαλλικών ομολόγων ενισχυόταν νωρίτερα κατά 11 μονάδες βάσης στο 3,64%, ενώ ο Markit iTraxx SovX Western Europe, ο δείκτης των CDS σε 15 χώρες, αυξήθηκε κατά 8 μονάδες βάσης στο ιστορικό ρεκόρ των 373 μονάδων βάσης.
Το κλίμα επηρέασαν αρνητικά τα αδύναμα στοιχεία για τη μεταποίηση και τις βιομηχανικές παραγγελίες στην ευρωζώνη καθώς και τα απογοητευτικά στοιχεία για τη μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα.
Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα αναρριχήθηκε και η διαφορά απόδοσης μεταξύ των βελγικών 10ετών ομολόγων και των αντίστοιχων γερμανικών, ενώ η απόδοση του 10ετούς ισπανικού ομολόγου ενισχυόταν νωρίτερα κατά 5 μονάδες βάσης στο 6,65%.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, τα CDS των γαλλικών κρατικών ομολόγων αυξήθηκαν κατά 7 μονάδες βάσης στις 247 μονάδες βάσης, των βελγικών ομολόγων κατά 11 μονάδες βάσης στις 362 μονάδες βάσης και των ισπανικών ομολόγων κατά 4 μονάδες βάσης στις 489 μονάδες βάσης - όλα σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2096654

No comments: