18.11.11

Τelegraph: Η Μέρκελ θέλει τη Γερμανία "υπερκράτος" για να ελέγχει την ΕΕ

Στα "χέρια" της επιθυμεί να πάρει τον οικονομικό έλεγχο της ΕΕ η Γερμανία. Σημερινό δημοσίευμα της Telegraph, επικαλούμενο έγκυρες πηγές από το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προσανατολίζεται προς την ίδρυση ενός "υπερκράτους", με έδρα στις Βρυξέλλες, το οποίο θα ελέγχει τα οικονομικά των υπερχρεωμένων κρατών - μελών της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, στα σχέδια περιλαμβάνεται και η προοπτική της πτώχευσης μεγάλων χωρών, σε περίπτωση που δεν είναι εφικτή η σωτηρία της.

Σημειώνεται ότι στις που θα έχει σήμερα η Μέρκελ με τον βρετανό πρωθυπουργό Κάμερον αναμένεται να υποστηρίξει ότι δεν χρειάζεται η Βρετανία να προχωρήσει σε δημοψήφισμα για την αλλαγή των όρων στις ευρωπαϊκές συνθήκες παρά τις αντίθετες απόψεις που υπάρχουν στη Βρετανία.

http://www.reporter.gr/%CE%91%CF%80%CF%8C%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%91%CE%BD%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CE%BA%CF%84%CE%B7%CF%82/item/190783-Telegraph-H-Merkel-thelei-th-Germania-yperkratos-gia-na-elegchei-thn-EE

___________________________________________

διευκρινήσεις
"θα ελέγχει τα οικονομικά των υπερχρεωμένων κρατών - μελών" ΌΛΩΝ
"η προοπτική της πτώχευσης μεγάλων χωρών" ΚΟΥΡΕΜΑ

No comments: