17.11.11

Fitch: «Σήμα κινδύνου» για τις αμερικανικές τράπεζες - Αντιμέτωπες με τις παρενέργειες της ευρωπαϊκής κρίσης

Αντιμέτωπες με τον «σοβαρό κίνδυνο» της εξασθένησης της φερεγγυότητάς τους είναι οι αμερικανικές τράπεζες, σε περίπτωση που βαθύνει η κρίση χρέους στην ευρωζώνη, σύμφωνα με τη Fitch Ratings.
«Αν δεν επιλυθεί η κρίση χρέους έγκαιρα και αποτελεσματικά, η ευρύτερη πιστωτική προοπτική για την αμερικανική τραπεζική βιομηχανία θα μπορούσε να επιδεινωθεί», προειδοποιεί ο οίκος αξιολόγησης σε χθεσινή ανακοίνωσή του.
Παρά το γεγονός ότι οι αμερικανικές τράπεζες έχουν «διαχειρίσιμη» έκθεση στις προβληματικές αγορές της Ευρώπης, «περαιτέρω διάχυση της κρίσης εγκυμονεί σοβαρό κίνδυνο», αναφέρει η Fitch.
Σύμφωνα με τον οίκο, η έκθεση των αμερικανικών πιστωτικών ιδρυμάτων σε μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες και στα πέντε πιο προβληματικά κράτη (Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία, Πορτογαλία και Ισπανία) είναι μικρότερη από την έκθεσή τους σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες χώρες του κόσμου.
Στις 30 Σεπτεμβρίου, οι έξι μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες - οι JPMorgan, Bank of AmericaCitigroup Wells Fargo Goldman Sachs και Morgan Stanley - είχαν έκθεση 50 δισ. δολαρίων στα ανωτέρω ευρωπαϊκά κράτη. 

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2093044

Με πτώση έκλεισαν οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές εστίασαν την τελευταία ώρα των συναλλαγών σε έκθεση του οίκου Fitch, που επισημαίνει πως η αξιολόγηση των αμερικανικών τραπεζών μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά, αν η ευρωπαϊκή κρίση χρέους δεν επιλυθεί εγκαίρως.
Ετσι, ο Dow Jones  έκλεισε με απώλειες 1,6%, ο S&P 500 υποχώρησε κατά 1,7% και ο the Nasdaq  σημείωσε πτώση 1,7%.
Όπως ήταν φυσικό, βουτιά σημείωσαν οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου. Goldman Sachs Morgan Stanley και Jefferies (JEF) αναδείχθηκαν σε αρνητικούς πρωταγωνιστές, εν μέσω φημών ότι έχουν τη μεγαλύτερη έκθεση σε ευρωπαϊκό χρέος.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2092950

____________________________________

φαντάζομαι πως είναι ένα ακόμα παιχνίδι των ξένων οίκων, αυτή τη φορά πυροβολώντας τις τράπεζες της χώρας τους!!!!!!

No comments: