22.11.11

Wall: 2 μοντέλα ιστορικής ανάλυσης δείχνουν "buy"

Το πρακτορείο MarketWatch παρουσιάζει δύο μοτίβα ανάλυσης, που υποδεικνύουν ότι, ιστορικά, είναι πολύ καλή εποχή για αγορές μετοχών στο αμερικανικό χρηματιστήριο της Wall Street.

Κατ'αρχήν, μπορεί να μην της …φαίνεται από την πρόσφατη κάθετη πτώση της Wall Street, αλλά η περίοδος από 31 Οκτωβρίου έως 30 Απριλίου, τείνει να είναι η πιο ευνοϊκή για το αμερικανικό χρηματιστήριο, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε ο κ. Sam Stovall της S&P Capital IQ.

Από τον β΄ παγκόσμιο πόλεμο μέχρι σήμερα, ο δείκτης S&P 500 ενισχύεται 6,8% στο β΄εξάμηνο του έτους, σε αντίθεση με την μέση πτώση 1,2% από τον Μαιο ως τον Οκτώβριο.

Και, αν υποθέσουμε ότι στις 3 Οκτωβρίου ήταν πράγματι το χαμηλό της τρέχουσας διόρθωσης, έχουν υπάρξει οκτώ ακόμη φορές με τον πόλεμο, που η αγορά ξεκίνησε από σοβαρή διόρθωση ή ήπια bear market.

Σε αυτές τις οκτώ φορές, ο S&P είχε ενισχυθεί 13,5% κατά μέσο όρο μέσα στις 3 μήνες, 23% σε έξι μήνες και 32% σε 12 μήνες.

Επιπλέον, σύμφωνα με ξεχωριστή έρευνα του MarketWatch για πιο βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, στα τελευταία 35 χρόνια, η Ημέρα των Ευχαριστιών αποδεικνύεται ευνοϊκή για την Wall Street, που κινείται με άνοδο πριν και μετά την σημαντική αυτή γιορτή στις ΗΠΑ.

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/667703/ArticleNewsWorld.aspx

No comments: