26.10.12

Ποινή κάθειρξης τεσσάρων ετών στον Μπερλουσκόνι για φοροαπάτη/διαφυγή


 
Σε τέσσερα χρόνια κάθειρξη για φοροαπάτη καταδίκασε τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι δικαστήριο του Μιλάνου.
Η ποινή αφορά υπόθεση αγοράς τηλεοπτικών δικαιωμάτων για την προβολή αμερικανικών ταινιών από τα τηλεοπτικά κανάλια του ομίλου Mediaset , ιδιοκτησίας Μπερλουσκόνι.
Η ποινή συνοδεύεται και από αναγκαστικό αποκλεισμό του ιταλού επιχειρηματία και πολιτικού από τα δημόσια αξιώματα για περίοδο τριών ετών.
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας αναμένεται να ασκήσει έφεση.
Πρόκειται για μία από τις πολλές δικαστικές υποθέσεις στις οποίες έχει εμπλακεί τα τελευταία χρόνια ο Μπερλουσκόνι, και της οποίας η εκδίκαση ολοκληρώθηκε μετά από έξι χρόνια.
Μέχρι σήμερα είτε ο αρχηγός του «Λαού της Ελευθερίας» κηρυσσόταν αθώος, είτε οι υποθέσεις παραγράφονταν λόγω παρέλευσης πολλών ετών.
Για «εντελώς» απίστευτη ετυμηγορία του δικαστηρίου έκαναν λόγο οι δικηγόροι του Μπερλουσκόνι, σημειώνοντας ότι ελπίζουν σε μια διαφορετική προσέγγιση της υπόθεσης από το δικαστήριο το οποίο θα την εκδικάσει σε δεύτερο βαθμό.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2247931

Η Δημοκρατία τελείωσε, δήλωσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι σχολιάζοντας τη σημερινή καταδίκη του, απόφαση την οποία χαρακτήρισε «πολιτική» ενώ πρόσθεσε πως η Ιταλία μετατρέπεται σε μια βάρβαρη χώρα εξαιτίας ορισμένων δικαστών. 

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2247975


No comments: