27.10.12

WSJ: Άλλες εννέα τράπεζες στην έρευνα για το Libor

Άλλες εννέα τράπεζες έλαβαν κλητεύσεις στο πλαίσιο της έρευνας για φερόμενη χειραγώγηση των επιτοκίων αναφέρει η Wall Street Journal επικαλούμενη πηγή με γνώση της έρευνας.

Η έρευνα διενεργείται από τον εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, Eric Schneiderman και τον εισαγγελέα του Κονέκτικατ,  George Jepsen και θα μπορούσε να οδηγήσει σε ενέργειες επιβολής που σχετίζονται με παραβιάσεις της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας και απάτη.

Οι κλητεύσεις εκδόθηκαν τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο ανεβάζοντας τον αριθμό των συνολικών κλητεύσεων στη συγκεκριμένη υπόθεση στις 16. Οι τράπεζες που έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των αρχών περιλαμβάνουν  τα περισσότερα μέλη του πάνελ που βοηθά για να διαμορφωθεί το διατραπεζικό επιτόκιο Libor.

Οι τελευταίες ενέργειες είναι μέρος μιας παγκόσμιας έρευνας στην οποία συμμετέχουν περισσότερες από δέκα ρυθμιστικές και δικαστικές αρχές σε τρεις ηπείρους.

Οι εννέα τράπεζες που έλαβαν κλητεύσεις τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο είναι οι: Bank of America Corp., Bank of Tokyo Mitsubishi UFJ, Credit Suisse Group AG, Lloyds Banking Group PLC, Rabobank Groep NV, Royal Bank of Canada, Societe Generale, Norinchukin Bank and West LB AG, αναφέρει η WSJ επικαλούμενη άτομο με γνώση της έρευνας.

Το ίδιο άτομο επιβεβαίωσε ότι άλλες επτά τράπεζες έχουν λάβει κλητεύσεις στο πλαίσιο της έρευνας.

http://www.capital.gr/news.asp?id=1650487

No comments: