31.10.12

UBS: στη παμπ αντί για δουλειά

«Ρίγη στον χρηματοοικονομικό κόσμο» είναι το σχόλιο των Financial Times για το ύψος των περικοπών της UBS, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο «ανακοινώθηκαν» οι απολύσεις στους ενδιαφερόμενους.

Περίπου 100 traders στο Λονδίνο ανακάλυψαν ότι δεν είχαν πια δουλειά όταν προσπάθησαν να μπουν στα γραφεία της UΒS και είχε ακυρωθεί η κάρτα εισόδου τους. Άλλοι έψαξαν να μάθουν τι συμβαίνει επειδή δεν μπορούσαν να στείλουν email. Οι πιο τυχεροί ενημερώθηκαν τηλεφωνικώς το ίδιο πρωί.

«Έφτασα στο γραφείο στις 06:40 και η κάρτα εισόδου μου δεν λειτουργούσε. Εμφανίστηκε λοιπόν ένας γεροδεμένος μπράβος που με πήγε μέχρι το ασανσέρ όπου με περίμενε ένας άλλος γεροδεμένος μπράβος», δηλώνει ένας από τους traders που τελικά πέρασε το πρωινό του στη διπλανή παμπ, όπως και πολλοί συνάδελφοί του. Το πρόβλημα έγινε τόσο μεγάλο που σχηματίστηκε ουρά στον δρόμο από υπαλλήλους που προσπαθούσαν να καταλάβουν τι γίνεται.

Η UBS ανακοίνωσε πρόγραμμα περικοπών ύψους 3,6 δισ. δολ. μέσα σε τρία χρόνια, «γεγονός που δείχνει το κλίμα έντονης αβεβαιότητας στον ευρύτερο κλάδο». «Η UBS έχει ανεβάσει τον πήχη για πολλές τράπεζες που καλούνται τώρα να δείξουν γρήγορα ότι μπορούν να καταγράψουν διψήφια ποσοστά αποδόσεων στο πλαίσιο του ανταγωνισμού» εξηγεί ο Huw van Steenis, της Morgan Stanley.

Ο πρόεδρος της UBS, Axel Weber, δήλωσε στους Financial Times ότι αρχικά είχε τεθεί επί τάπητος ένα ακόμη πιο δραστικό σχέδιο περικοπών, που θα περιλάμβανε το κλείσιμο του τμήματος επενδυτικής τραπεζικής. «Δεν ακολουθήσαμε αυτήν τη ριζοσπαστική επιλογή επειδή πιστεύουμε ακράδαντα ότι χρειαζόμαστε μία επενδυτική επιλογή για να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο». 

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/735662/ArticleNewsWorld.aspx

____________________________________________

αλητεία θεωρείται να πηγαίνεις για δουλειά και να μην μπορείς να ανοίξεις την πόρτα γιατί έχει ακυρωθεί η πρόσβασή σου

αλλά από έναν οργανισμό που διευθύνεται από τον Βέμπερ τι να περιμένεις... (τον θυμάστε;;)

προτείνω:
το Τέλος της Εργασίας και Το Μέλλον της - Rifkin (βιβλίο)
Kλούνυ: Up in the Air
και βέβαια Margin Call (2011)

No comments: