27.10.12

Σόιμπλε: «Ανεύθυνοι δημαγωγοί οι Έλληνες πολιτικοί» - Η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ δεν έχει κριθεί

«Αν οι Έλληνες πολιτικοί πείθουν τον λαό ότι η ευθύνη για τα προβλήματα της Ελλάδας βρίσκεται στις Βρυξέλλες, την Ευρώπη ή την Γερμανία, είναι ανεύθυνοι δημαγωγοί. Η ευθύνη για την κατάσταση στην Ελλάδα βαραίνει μόνο την ίδια την Ελλάδα και τους πολιτικούς της».
Το παραπάνω φέρεται να δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF που προδημοσιεύτηκε σήμερα (Παρασκευή). Παράλληλα, ο κ. Σόιμπλε ανέφερε πως η Γερμανία θέλει να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να κάνει η χώρα.
Επιπλέον, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε πως πρέπει να ξεκαθαριστούν οι όποιες αμφιβολίες υπάρχουν, αναφορικά με τον εάν η Ελλάδα θα μπορέσει να επιτύχει τους στόχους της, παραμένουν.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=112941270

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διατηρεί το αυστηρό του ύφος προς την Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι η χώρα οφείλει να καταβάλει περισσότερες προσπάθειες.
Παράλληλα σημειώνει πως η τύχη της στην ευρωζώνη "δεν έχει αποφασισθεί ακόμη".
Και όλα αυτά ενώ η Αθήνα αναμένει την εκταμίευση της νέας δανειακής δόσης.
"Επιθυμία μας είναι η Ελλάδα να μπορέσει να παραμείνει στην ευρωζώνη. Όμως η Ελλάδα έχει να κάνει πολλά ακόμη. Αυτό δεν έχει αποφασισθεί ακόμη", δήλωσε ο Σόιμπλε σε συνέντευξή του στα πλαίσια ντοκυμανταίρ του γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου ZDF με τίτλο "Ο Αγώνας για το Ευρώ" και το οποίο πρόκειται να μεταδοθεί στις 30 Οκτωβρίου.
"Υπάρχουν αμφιβολίες έως σήμερα ως προς το κατά πόσον η Ελλάδα θα μπορούσε να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Αυτές οι αμφιβολίες θα πρέπει να αρθούν στο μέλλον", δήλωσε ο Σόιμπλε, σύμφωνα με την προδημοσίευση μέρους της συνέντευξής του που δόθηκε την Παρασκευή από το γερμανικό δίκτυο.

http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/soimple_h_paramonh_ths_elladas_sto_eyrw_den_exei_krithei.1985241.html

No comments: