27.10.12

Πρόταση της WIND για εξαγορά της Forthnet

Μη δεσμευτική πρόταση για την εξαγορά της Forthnet κατέθεσε η WIND, σύμφωνα με ανακοίνωση της πρώτης στο Χρηματιστήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η WIND προτείνει την εξαγορά του τομέα σταθερής και ίντερνετ της Forthnet, χωρίς ακόμη να διευκρινίζεται το πώς θα γίνει αυτό.

Σημειωτέον ότι η Forthnet έχει υψηλές βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις, ύψους περίπου 500 εκατ. ευρώ, ενώ η WIND είναι καθαρή απο δανεισμό, λόγω προηγούμενης αναδιάρθρωσης του χρέους της.

Εάν προχωρήσει ο «γάμος» των δύο εταιριών, θα δημιουργηθεί ένα κρίσιμο μέγεθος στην αγορά, καθώς αθροιστικά οι συνδρομητές τους σε σταθερή και Ίντερνετ θα φτάσουν περίπου τους 900.000.

Nωρίτερα, είχε εκδοθεί η εξής ανακοίνωση: «Η εταιρεία Forthnet AE (στο εξής και η «Forthnet»), σε συνέχεια της από 02.08.2012 Ανακοίνωσής της, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι εξακολουθεί τις μη αποκλειστικές συζητήσεις με εταιρείες του κλάδου με σκοπό τη διερεύνηση της δυνατότητας ενοποίησης επιχειρηματικών δραστηριοτήτων καθώς και τους ενδεχόμενους όρους και προϋποθέσεις μιας στρατηγικής συνεργασίας. Στο πλαίσιο αυτό ανταλλάσσονται μη δεσμευτικές προτάσεις με την εταιρεία «WIND ΕΛΛΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΕΒΕ.»

Η Forthnet θα ενημερώσει προσηκόντως το επενδυτικό κοινό για κάθε σχετική σημαντική εξέλιξη.
Η παρούσα ανακοίνωση διενεργείται κατ' επιταγή των διατάξεων του Ν. 3340/2005 και των σχετικών εκτελεστικών αποφάσεων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, καθώς και των οικείων διατάξεων του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών».


http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231219406

No comments: