31.10.12

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις

Ονομαστική ψηφοφορία που δοκίμασε τις αντοχές της κυβέρνησης συνεργασίας, διεξήχθη το πρωί της Τετάρτης στη Βουλή, σχετικά με το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις και το ποσοστό συμμετοχής του ελληνικού δημοσίου.
Τα άρθρα πέρασαν κατά πλειοψηφία και πέρασαν όλα παρά το γεγονός ότι οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ ψήφισαν "παρών" και 15 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν ακολούθησαν τη γραμμή του Ευάγγελου Βενιζέλου. Δεκτό έγινε και το άρθρο 4, λόγω του ότι μέτρησε η πλειοψηφία επί των παρόντων.
Με 143 "όχι" και 136 "ναι" και 14 "Παρών" απορρίφθηκε η τροπολογία για την ένταξη του ταμείου ΕΤΑΠ-ΜΜΕ των δημοσιογράφων στον ΕΟΠΥΥ.
Πριν αρχίσει η ψηφοφορία ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κατέθεσε στον Πρόεδρο της Βουλής το σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2013.
Ο Γιάννης Στουρνάρας απέσυρε την τροπολογία για τον Αιγιαλό για να επανεξεταστεί, ενώ δεν αποσύρθηκε η τροπολογία για την ένταξη του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ.
Το μεσημέρι, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας θα συμμετάσχει στην τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, κατά την οποία αναμένεται να εξετασθούν διεξοδικά το πακέτο των μέτρων, αλλά και όλα τα ανοικτά ζητήματα για τη συνολική αντιμετώπιση του ελληνικού θέματος.
Την Τρίτη η δήλωση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα ολοκληρώθηκε, προκαλώντας τη σφοδρή αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Οξύτατη ήταν η αντίδραση και της ΔΗΜΑΡ, βουλευτές της οποίας εξέφρασαν τη διαφωνία τους για την κατάληξη των διαπραγματεύσεων.
Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, έχουν διαμηνύσει ότι θα ψηφίσουν "όχι" στα εργασιακά.
Παρά τη στάση της ΔΗΜΑΡ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επιμένουν να έρθει το νομοσχέδιο στη Βουλή για το νέο πακέτο μέτρων σε ένα άρθρο που θα περιλαμβάνει και τα εργασιακά.

http://news247.gr/eidiseis/politiki/krisimo_test_gia_th_synoxh_ths_kyvernhshs.1990917.html

________________________________________

ωραίοι, για τους δημοσιογράφους άλλο ΦΕΚ... μια χαρά!

No comments: