31.10.12

Wieser (EWG): «Ποτέ δεν είπαμε τη λέξη ‘κούρεμα’»

Η τρόικα δεν συζητά σχέδιο για νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, δήλωσε στο Deutschland Radio Kultur ο πρόεδρος του European Working Group, Thomas Wieser, όπως μεταδίδει το ΜΝΙ.

«Σε κανέναν από τους γύρους συζητήσεων (με την τρόικα) δεν αναφέρθηκε η λέξη 'κούρεμα'», δήλωσε ο Τ. Wieser. Οι αναφορές στα ΜΜΕ για πιθανή αναδιάρθρωση χρέους δεν είναι τίποτα παραπάνω από εικασίες και «δεν έχουν καμία σχέση με τις εργασίες της τρόικας», τόνισε.

Σημειώνεται ότι σήμερα πραγματοποιείται τηλεδιάσκεψη προκειμένου να συζητηθεί το ελληνικό ζήτημα.

Ο Τ. Wieser δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό ότι δεν θα αποκλείσει μια νέα συμφωνία με την Ελλάδα, που θα δίνει ένα «πιο μετρημένο πρόγραμμα προσαρμογής», δεδομένης της κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας.

«Είναι πιθανό ότι αυτό θα απαιτήσει επιπλέον ρευστότητα. Ωστόσο, με βάση όσα έχουμε ακούσει, δεν θα απαιτήσει επιπλέον κεφάλαια από τα 16 κράτη-μέλη, όμως θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί στο πλαίσιο του υφιστάμενου προγράμματος», επισήμανε.

Προειδοποίησε, πάντως, ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της τρόικας και της Ελλάδας δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί. «Βρίσκονται κοντά στο τέλος, όμως είναι γνωστό ότι τα τελευταία βήματα σε αυτές τις συμφωνίες είναι πάντα τα πιο δύσκολα», τόνισε. 
 
http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/735666/Article.aspx

No comments: