15.10.12

Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα θα καταστραφεί εκτός Ευρωζώνης

«Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να φύγει από το ευρώ γιατί θα καταστραφούμε» υποστήριξε στην τηλεόραση του Αntenna o Αλέξης Τσίπρας.
«Αυτό που φωνάζουμε είναι ότι δεν μπορεί να φύγει μια χώρα από το ευρώ. Αυτό που κατανοούν φοιτητές στα πρώτα έτη των σπουδών τους δεν μπορούμε να το καταλάβουμε; Υφίσταται θέμα ευρώ αν θα διατηρηθεί ως νόμισμα, όχι αν η Ελλάδα θα είναι μέσα», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτήρισε μάλιστα το ενδεχόμενο εξόδου από το κοινό νόμισμα ως ένα «ωραίο παραμύθι με ενδιαφέροντα δράκο».
Αναφορικά με το μνημόνιο, ο κ. Τσίπρας είπε: «Το μνημόνιο; Ποιο μνημόνιο; Δεν υπάρχει μνημόνιο για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Το μνημόνιο θα καταργηθεί». Παράλληλα, επιτέθηκε στα ΜΜΕ, κάνοντας λόγο για διαπλοκή, ενώ σημείωσε ότι «αν το 1821 είχαμε ΜΜΕ να εκβιάζουν για την επανάσταση, τότε οι οπλαρχηγοί θα μένανε χωρίς λαό».
Εκτίμησε, ακόμη, ότι η κυβέρνηση θα καταρρεύσει λέγοντας ότι «η τρικομματική κοινοπραξία που βρίσκεται υπό κατάρρευση, θα αποτύχει. Και τότε θα πρέπει να διαχειριστούν το μέλλον του τόπου υγιείς δυνάμεις».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε στον Ευ. Βενιζέλο για τη λίστα Λαγκάρντ, λέγοντας ότι «εγώ με το 27% δεν γνωρίζω ποιοι είναι στη λίστα, όμως το γνωρίζει το ΠΑΣΟΚ εδώ και δύο χρόνια και τώρα το έμαθε και ολόκληρη η κυβέρνηση».
Απαντώντας σε ερώτηση για τη φορολόγηση των πλουσίων υπογράμμισε: «Θα δημεύσουμε περιουσίες σε όσους έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό παρανόμως και κερδοσκοπούν».
Δήλωσε επίσης ότι είναι έτοιμος να καθίσει να διαπραγματευτεί με την κ. Μέρκελ. «Είμαι έτοιμος να κάτσω στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης ακόμη και με τον μεγαλύτερο εχθρό μου. Δεν θα κάνω όμως δηλώσεις μετάνοιας. Όταν κάτσω απέναντι στη Μέρκελ θα ξέρει ότι δεν ήμουν στις λίστες της Siemens ούτε στα μπλοκάκια του Χριστοφοράκου».
Χαρακτήρισε, τέλος, ως φασιστική οργάνωση τη Χρυσή Αυγή και είπε ότι χρέος των πολιτικών δυνάμεων είναι να αναγνωρίσουν τις αιτίες που οδηγούν στη «ναζιστική» αυτή οργάνωση.
«Η άνοδος του Χίτλερ επετεύχθη επειδή επί τρία χρόνια ακολουθούσαν ένα πρόγραμμα σαν αυτό που έχουμε εδώ» συμπλήρωσε, επισημαίνοντας ότι «πρέπει να πάρουμε διδάγματα».

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2244502

______________________________________________

τώρα που υπάρχουν εξωτερικοί θεατές του δράματος, που υποστηρίζουν από το ότι υπάρχει "θέμα" έως η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη, και το 2ο εγχώριο πολιτικό κόμμα πασχίζει να διώξει τη ρετσινιά της δραχμής

να δούμε πότε η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας θα έρθει στη συζήτηση


No comments: