17.10.12

ο Χ.Α. βρίσκεται πίσω από το Βιετνάμ» (σε όρους συνολικής κεφαλαιοποίησης)

Με την απόφαση της Coca Cola 3E να μεταφέρει την έδρα της από την Ελλάδα στην Ελβετία αλλάζουν σημαντικά και τα δεδομένα για το Χ.Α. Σε τέτοιον βαθμό που το πρακτορείο Bloomberg εκτιμά ότι πλέον «το Χ.Α. βρίσκεται πίσω από το Βιετνάμ» (σε όρους συνολικής κεφαλαιοποίησης), όπως είναι ο τίτλος του συγκεκριμένου άρθρου.

«Η αποχώρηση της εταιρείας από την Ελλάδα μειώνει τη συνολική αξία των μετοχών που είναι εισηγμένες στην Αθήνα, στα 31 δισ. δολ. από 39,2 δισ., αναφέρει το δημοσίευμα και συμπληρώνει: «Στο Βιετνάμ η συνολική αξία των μετοχών ανέρχεται στα 35,2 δισ. δολ.».

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει επίσης ότι η Ελλάδα έχει ήδη τη μικρότερη κεφαλαιοποίηση από τα 24 χρηματιστήρια ανεπτυγμένων αγορών.

«Γεγονός είναι ότι μία πολύ γνωστή και εδραιωμένη διεθνώς εταιρεία μεταφέρεται εκτός Χ.Α. και αυτό είναι μία αρνητική κατάσταση», δήλωσε και ο Θεόδωρος Κρίντας, διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντής της Attica Wealth Management, και συμπλήρωσε: «Αν και το Χ.Α. χαρακτηρίζεται ανεπτυγμένη αγορά, μοιάζει περισσότερο με αναπτυσσόμενη όταν χάνει τέτοιες εταιρείες».

http://www.euro2day.gr/news/market/123/articles/732479/Article.aspx

 

No comments: