23.10.12

Κύπρος: Στην τελική ευθεία η διαπραγμάτευση με την τρόικα

Τις αντιπροτάσεις της προς την τρόικα, όπως αυτές διαμορφώθηκαν μετά την ολοκλήρωση των επαφών της με τα κόμματα, τους κοινωνικούς εταίρους και το διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, διαβίβασε τη Δευτέρα το βράδυ η Λευκωσία

Σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ, τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να διευθετηθεί ο χρόνος άφιξης κλιμακίου των δανειστών για να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση.

Παρά τις ανησυχίες της αντιπολίτευσης ότι δε θα επιτευχθεί συμφωνία έως τις 12 Νοεμβρίου, ο κ. Στεφάνου δήλωσε ότι υπάρχει ικανοποιητικός χρόνος μέχρι τη συνεδρίαση του Eurogroup, ώστε να υπάρξει απόφαση για την ένταξη της Μεγαλονήσου στο μνημόνιο.

Σύμφωνα
με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφανο Στεφάνου το πακέτο μέτρων είναι ήπιο, όσο ήταν δυνατόν, διασφαλίζοντας τον 13ο μισθό, προνοεί κλιμακωτές και όχι οριζόντιες μειώσεις μισθών, διαφυλάσσει τους κερδοφόρους Ημικρατικούς Οργανισμούς από το περάσουν στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και την ανάπτυξη.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών, Βάσος Σιαρλή, δήλωσε ότι ο προϋπολογισμός του 2013, που θα έπρεπε να κατατεθεί τη Δευτέρα, θα καθυστερήσει για περίπου μια βδομάδα, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις, ώστε να ενσωματωθεί σε αυτόν και το μνημόνιο της τρόικας.

http://www.skai.gr/news/finance/article/215508/kupros-stin-teliki-eutheia-i-diapragmateusi-me-tin-troika/

No comments: