20.10.12

Επίθεση Τσίπρα κατά της «τρικομματικής κυβέρνησης μερκελιστών»

Επίθεση κατά της «τρικομματικής κυβέρνησης μερκελιστών», όπως τους αποκάλεσε, εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλ. Τσίπρας στην Βουλή, κατηγορώντας την ότι «επιμένει να διακηρύσσει ότι με αυτή την πολιτική θα σώσει τη χώρα και ότι τα χειρότερα είναι μπροστά μας αν δεν ακολουθηθεί αυτή η πολιτική, η οποία ισοδυναμεί με αργό θάνατο της ελληνικής κοινωνίας».

Μάλιστα επιτέθηκε κατά του Πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά αναφορικά με την δήλωσή του στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για «κάποια …ρεκόρ Γκίνες» που πέτυχε η Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια, τονίζοντας ότι έχουν γίνει πολλά, αλλά «έχουμε ακόμα μακρύ δρόμο μπροστά μας». Όπως σχολίασε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ «η κυβέρνηση αντί να εξηγήσει σε όλους τους τόνους στους ευρωπαίους ότι η Ελλάδα βρίσκεται ήδη σε ανθρωπιστική κρίση και ότι δεν μπορούν να ζητούν και άλλες θυσίες, πήγε ο πρωθυπουργός και είπε ότι πρέπει να πάρουμε το βραβείο Γκίνες διότι αυτό που κάναμε ήταν ένα επίτευγμα».

«Δεν υπάρχει η έννοια βραβείο Γκίνες, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε στοιχεία για τις θυσίες που έχει κάνει ο λαός για να πει στους εταίρους ότι η Ελλάδα δικαιούται και πρόοδο και ανάπτυξη και ευημερία και ότι στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης να στηρίξουν την χώρα μας, κάτι που δικαιούται με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια», απάντησε ο υπουργός Υγείας κ. Ανδ. Λυκουρέντζος, προσθέτοντας ότι «η υπερηφάνεια απαιτεί και υποχρεώσεις και να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας».

Κατά την συζήτηση επί της επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για το δημόσιο σύστημα περίθαλψης, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «εικόνα ανθρωπιστικής κρίσης» ασκώντας δριμεία κριτική στους τρεις κυβερνητικούς εταίρους λέγοντας ότι αποτελούν μια «τρικομματική κοινοπραξία μερκελιστών και όχι ευρωπαϊστών», ενώ σημείωσε ότι «ο μόνος υπαρκτός άξονας της Ελλάδας είναι ο άξονας της υποτέλειας προς τους γερμανούς που ακολουθούν μια πολιτική γερμανικής Ευρώπης και όχι ευρωπαϊκής Γερμανίας».

«Μας έλεγαν ΄΄μην τυχόν και βγει ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί θα χρεοκοπήσουμε τον περασμένο Ιούλιο΄΄», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας τονίζοντας ότι «τώρα μας εκβιάζουν κρατώντας τα χρήματα της δόσης, τα οποία όμως θέλουν να μας τα δώσουν γιατί αλλιώς θα καταρρεύσουν οι δικές τους τράπεζες». Ενώ πρόσθεσε ότι από τα 31,5 δισ. ευρώ της δόσεις «τα 25 δισ. ευρώ θα πάνε στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τα υπόλοιπα για τα τοκοχρεωλύσια». «Ούτε ένα ευρώ θα πάει στον ΕΟΠΥΥ που καταρρέει», σημείωσε ενώ τόνισε ότι «αντί να δούμε πώς θα σώσουμε μεγάλη κατηγορία του πληθυσμού που είναι στην ανέχεια και πεθαίνει, δεν έχετε κάνει τίποτα για να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες και έχετε το θράσος να φέρετε και νέα μέτρα για μισθωτούς και συνταξιούχους».

«Αντί να σχεδιάζετε πώς θα διαχειριστείτε την καταστροφή, γιατί δεν έρχεστε να βρούμε λύσεις για τον ΕΟΠΠΥ;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ προτείνοντας να μαζευτούν τα χρήματα που χρωστάνε οι τράπεζες στο Δημόσιο από μερίσματα (550 εκ. ευρώ) και «από αυτούς που καλομεταχειρίζεστε, τους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών καναλιών, από τις άδειες που ποτέ δεν πλήρωσαν». «Μαζέψτε λοιπόν αυτά που είναι κοντά 1 δις. να στηρίξετε τον ΕΟΠΠΥ», είπε για να καταλήξει: «Εμείς δεν θα διαχειριστούμε την καταστροφή, αλλά την σωτηρία της χώρας. Είμαστε εδώ ως δύναμη δημιουργίας και θα σας σταματήσουμε γιατί στόχο δεν έχουμε την καταστροφή αλλά τη σωτηρία».

http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=480119

No comments: