4.10.12

Κόβονται και τα δώρα των συνταξιούχων του ΟΓΑ - ζητούνται περισσότερα

Να έλθει σε «συμβιβασμό» με την τρόικα έως την ερχόμενη Δευτέρα, ημέρα διεξαγωγής του Eurogroup, θα επιχειρήσει η κυβέρνηση και προς την κατεύθυνση αυτή προτίθεται να αυξήσει τον... λογαριασμό των περικοπών και να κόψει τα δώρα και στους συνταξιούχους του ΟΓΑ.
Μέχρι τώρα ήταν γνωστό ότι θα περικοπούν 30 ευρώ τον μήνα από τις συντάξεις που λαμβάνουν οι δικαιούχοι του ΟΓΑ, μέτρο που θα αποφέρει 290 εκατ. ευρώ. Ομως μετά τις έντονες πιέσεις της τρόικας και καθώς ακόμη παραμένει «χάσμα» μεταξύ των δύο πλευρών για το πακέτο των 13,5 δισ. ευρώ έπεσε στο τραπέζι η λύση της «διαγραφής» των δώρων, η οποία εκτιμάται ότι θα αποφέρει περί τα 600 εκατ. ευρώ περίπου.
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος χθες από το Μέγαρο Μαξίμου όπου ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για τα αποτελέσματα του ραντεβού του με την τρόικα μίλησε για «μία μεγάλη διαφορά» και πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να υπάρξει συμβιβασμός μέχρι το Eurogroup». Τόνισε πως θα πρέπει να κλείσει η διαπραγμάτευση λέγοντας χαρακτηριστικά «θα έρθουν στις δικές μας θέσεις, θα πάμε στις δικές τους, θα φανεί».
Πέρα από τα δώρα του ΟΓΑ, στο οικονομικό επιτελείο εξετάζουν κι άλλες παρεμβάσεις (τόσο από την πλευρά των δαπανών όσο κι από την πλευρά των εσόδων) καθώς σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Οικονομικών θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε να προστεθούν στο πακέτο των περικοπών του 2013 μέτρα 1 δισ. ευρώ και παράλληλα η τρόικα να αποδεχθεί εξοικονομήσεις δαπανών σε υπουργεία που έως τώρα χαρακτήριζε αναποτελεσματικές.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=112930847

No comments: