19.10.12

Μόλτερερ: Η ΕΤΕπ διαπραγματεύεται ένα μεγάλο δάνειο για επενδύσεις στην Ελλάδα

Τη διαπίστωση πως οι Έλληνες επανακτούν ανταγωνιστικότητα σε πολλούς τομείς, κάνει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), Βίλχελμ Μόλτερερ, σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Κλάϊνε Τσάιτουνγκ».

Όπως παρατηρεί ο Αυστριακός πρώην αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών, η ΕΤΕπ είναι σε θέση να κάνει μια τέτοια αξιολόγηση, καθώς δραστηριοποιείται ήδη επί πολύ μακρόν και σε τόσο πολλές χώρες, στη χρηματοδότηση πλαίσιο για την οικονομία τους και για τις υποδομές τους.

Προσθέτει δε, πως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, διαπραγματεύεται ένα μεγάλο δάνειο-πλαίσιο για επιχειρήσεις και επενδύσεις στην Ελλάδα.

«Είμαστε τράπεζα και παίρνουμε πίσω τα χρήματά μας και θα τα πάρουμε και στην περίπτωση της Ελλάδας», σημείωσε ο Μόλτερερ, σε ερώτηση για το εάν υπάρχουν φόβοι ότι τα χρήματα που δίνονται στους Έλληνες θα χαθούν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, για να υπάρξει γρήγορα ανάπτυξη, θα πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα μέλη της να εξαλείψουν τα εμπόδια στην εσωτερική αγορά, καθώς υπάρχουν χώρες στις οποίες η αγορά εργασίας είναι κατά τέτοιο τρόπο ρυθμισμένη που είναι εχθρική για την ανάπτυξη και δεν προσφέρει ούτε καν θέσεις εργασίας.
 

http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/431406/i-ellada-epanakta-tin-adagonistikotita-tis/

No comments: