20.10.12

Παρατείνονται οι κινητοποιήσεις δικαστών και εισαγγελέων

Παρατείνονται πανελλαδικά μέχρι τις 10 Νοεμβρίου οι κινητοποιήσεις δικαστών και εισαγγελέων, σύμφωνα με απόφαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) η οποία πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Εφετείου Αθηνών.
Παράλληλα, στις 10 Νοεμβρίου θα συγκληθεί το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΔΕ για να καθορίσει την περαιτέρω στάση τους.
Στη Γενική Συνέλευση, η οποία είχε πολύ λιγότερο κόσμο από τις πρόσφατες προηγούμενες συνελεύσεις, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των άλλων δικαστικών Ενώσεων, όπως και εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
Η πρόεδρος της ΕΔΕ Βασιλική Θάνου ανακοίνωσε στους συναδέλφους της ότι δεν υπάρχει καμία θετική εξέλιξη στο αίτημα να μην υπάρξουν νέες μειώσεις στις αποδοχές των δικαστών και εισαγγελέων.
Επανέλαβε ότι παρά την συνταγματική πρόβλεψη περί ισοτιμίας των τριών εξουσιών και την συνταγματική κατοχύρωση του μισθολογίου των δικαστικών, στους βουλευτές καλύπτονταιεπιπλέον δαπάνες, όπως είναι έξοδα διαμονής χίλια ευρώ μηνιαίως, μίσθωση αυτοκινήτου μέχρι 1.200 ευρώ μηνιαίως, έξοδα κίνησης από 400 έως 800 ευρώ, συγκοινωνιακές ατέλειες, κ.λπ.
Αντίθετα, οι δικαστές καλύπτουν οι ίδιοι, με δικά τους έξοδα, τις δαπάνες που απαιτούνται για την άσκηση των καθηκόντων τους.
Σε ψήφισμά τους τα μέλη της ΕΔΕ εκφράζουν «την αγανάκτησή τους προς την Πολιτεία, η οποία δεν εξετίμησε την υπεύθυνη στάση, που διαχρονικά επέδειξαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, εργαζόμενοι αγόγγυστα κάτω από εξοντωτικές συνθήκες για την ορθή απονομή του δικαίου» και δηλώνουν, ότι «δεν είναι διατεθειμένοι να δεχθούν την υποβάθμιση του λειτουργήματός τους και την επιχειρούμενη υπαλληλοποίησή τους».
Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος ΕΕΕ αποφάσισε την παράταση των πανελλαδικών κινητοποιήσεων των εισαγγελέων μέχρι 4 Νοεμβρίου 2012 και την σύγκληση της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των μελών της ΕΕΕ μέσα στον επόμενο μήνα.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2246058

No comments: