24.10.12

Σόιμπλε: Πιθανό «ναι» της Bundestag σε τρίτο πακέτο για την Ελλάδα

Την πεποίθησή του ότι το γερμανικό κοινοβούλιο πιθανότατα θα ενέκρινε ένα τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, εάν κάτι τέτοιο κρινόταν απαραίτητο, εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στην γερμανική Die Zeit, που θα δημοσιευτεί την Πέμπτη.

Σόιμπλε: Πιθανό «ναι» της Bundestag σε τρίτο πακέτο για την Ελλάδα

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dow Jones Newswires, ο κ. Σόιμπλε διευκρίνισε ότι δεν θα προβεί σε εικασίες για περαιτέρω βοήθεια στην Ελλάδα, προτού δημοσιευτεί η έκθεση της τρόικας για την πρόοδο του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.
«Αλλά αν υπάρχουν αμφιβολίες, δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοβόμαστε» πρόσθεσε. «Θα είναι μια ευκαιρία για την αντιπολίτευση να δείξει ότι μπορεί να αναλάβει τις ευθύνες της».
Υπενθυμίζεται ότι το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) έχει ζητήσει από την καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ μια πιο αποφασιστική στήριξη προς την Ελλάδα. Ωστόσο, οι αναλυτές αμφιβάλλουν για το αν η γερμανική κυβέρνηση μπορεί να περάσει από μόνη της περαιτέρω βοήθεια, χωρίς τους ψήφους της αντιπολίτευσης.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63728939

_______________________________________________

είναι μακράν καλύτεροι πολιτικοί από τους δικούς μας τους κουτοπόνηρους


No comments: