2.10.12

Το μεγαλύτερο hedge fund του κόσμου φέρεται να έχει δημιουργήσει η Apple

Η Apple δεν είναι μόνο η μεγαλύτερη και πλέον κερδοφόρος εταιρεία του κόσμου. Όπως φαίνεται έχει δημιουργήσει αθόρυβα και το μεγαλύτερο επενδυτικό κεφάλαιο του κόσμου, το οποίο διαθέτει 117 δισεκατομμύρια δολάρια σε ρευστό.

Όπως αναφέρει ο δικτυακός τόπος Zero Hedge, η Apple ίδρυσε την Braeburn Capital, μια εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, προκειμένου να της αναθέσει τη διαχείριση των χρημάτων της.

Τα 117 δισ. δολάρια της Braeburn ξεπερνούν ακόμα και την Bridgewater, γίγαντα των hedge fund με αποθέματα 100 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα μάλιστα με την ίδια πηγή, η Apple είναι ιδιαίτερα μυστικοπαθής με την Braeburn, φροντίζοντας να διατηρήσει χαμηλό προφίλ για την εταιρεία, επειδή «χρησιμοποιεί την Braeburn κυρίως για την ικανότητά της να βρίσκει παραθυράκια στη φορολογική νομοθεσία σε όλο τον κόσμο και να αποφεύγει να καταβάλλει φόρους».

Το Zero Hedge προσθέτει ότι και η ίδια η Braeburn λειτουργεί σε μια νομικά γκρίζα ζώνη και δεν υποχρεούται να αποκαλύπτει πουθενά ποια είναι τα περιουσιακά της στοιχεία. Αυτό, επισημαίνει ο δικτυακός τόπος, θα μπορούσε να αλλάξει στο μέλλον καθώς η αμερικανική κυβέρνηση ενδέχεται να σπεύσει να κλείσει αυτά τα νομικά παραθυράκια.

http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231215697

No comments: