21.10.12

Sinn: Η Γερμανία να αποδεχθεί τα ευρωομόλογα

Η Γερμανία θα πρέπει να εγκαταλείψει την αντίστασή της προς την υιοθέτηση της έκδοσης κοινών ομολόγων από τις χώρες της ευρωζώνης, καθώς ο μόνιμος μηχανισμός διάσωσης του μπλοκ δεν θα επαρκεί μακροπρόθεσμα, δήλωσε στο γερμανικό περιοδικό Wirtschafts Woche ο επικεφαλής του Ifo, Hans-Werner Sinn.

Όπως επισήμανε, αντί να προκαλέσει την οργή της βουλής ζητώντας περισσότερα χρήματα για το ταμείο διάσωσης, η κυβέρνηση ενδέχεται να προτιμήσει να σταματήσει να αντιτίθεται στα ευρωομόλογα.

«Όπως πάνε τα πράγματα, η πολιτική δράση δεν θα σταματήσει με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM)… αν είχαμε αμοιβαία ομόλογα τότε θα είχαμε την ησυχία μας για κάποιο διάστημα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα ομόλογα της ευρωζώνης δεν αποτελούν μόνιμη λύση, καθώς ο χρόνος θα δείξει ότι οι χώρες με υψηλό χρέος θα εκμεταλλευτούν το χαμηλότερο κόστος δανεισμού και θα καθυστερήσουν τις μεταρρυθμίσεις.

Σημειώνεται ότι ο Sinn έχει πολλές φορές υποστηρίξει ότι η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει από την ευρωζώνη.

Η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία έχουν ζητήσει για την εισαγωγή της έκδοσης κοινών ομολόγων, ως έναν τρόπο για την αντιμετώπιση της κρίσης εμπιστοσύνης στις αγορές, που έχει «στείλει» τα κόστη δανεισμού σε μη βιώσιμα επίπεδα.

Η Γερμανία, η οποία έχει δει τις αποδόσεις της να υποχωρούν, αντιτίθεται στην όποια κοινή έκδοση χρέους, με τον κυβερνών συνασπισμό της καγκελαρίου Angela Merkel να δηλώνει ότι θα αμβλύνει την πίεση στις χώρες να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις και να μειώσουν τις κρατικές δαπάνες. 

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/733422/ArticleNewsWorld.aspx


________________________________________

αντιλαμβάνεται ότι η ΕΕ υπεράνω Γερμανίας
πως αλλιώς θα τραφεί η Γερμανία;

No comments: