19.4.13

Σόιμπλε: Η ΕΚΤ πρέπει να μειώσει τη ρευστότητα


Υπέρ του περιορισμού της διαθέσιμης ρευστότητας στην Ευρωζώνη από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) τάχθηκε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αν και αναγνώρισε την «επισφαλή» οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται ορισμένα κράτη – μέλη.
«Υπάρχει πολύ χρήμα στην αγορά, κατά την άποψή μου πάρα πολύ χρήμα», είπε ο Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία γερμανική οικονομική επιθεώρηση Wirtschaftswoche.
«Εάν η ΕΚΤ προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει όση επιρροή διαθέτει για να μειώσει αυτή την μεγάλη ρευστότητα, αυτό θα ήταν καλοδεχούμενο για εμένα», ανέφερε, προσθέτοντας ότι το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της Ευρωζώνης έχει καταφέρει με επαρκή τρόπο να μειώσει τον πληθωρισμό κάτω από το 2%.
«Εμείς στη Γερμανία δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι πολλές ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται ακόμα σε μια επισφαλή κατάσταση σε ό,τι αφορά την οικονομική ανάπτυξη», πρόσθεσε ο γερμανός ΥΠΟΙΚ. Προειδοποίησε, όμως, ότι η διοχέτευση μεγάλων ποσοτήτων ρευστού στις οικονομίες αυτών των χωρών, χωρίς βαθιές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, δεν θα δημιουργούσε συνθήκες για βιώσιμη ανάπτυξη.

http://www.naftemporiki.gr/finance/story/642664

No comments: