18.1.10

Bundesbank: Επιβραδύνεται η οικονομική ανάκαμψη στη Γερμανία

Επιβράδυνση του ρυθμού ανάκαμψης της γερμανικής οικονομίας διαπιστώνει η Bundesbank, επικαλούμενη τη μείωση των καταναλωτικών δαπανών σε αυτοκίνητα και είδη λιανικής.
Όπως τονίζει η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας σε έκθεσή της, αν και εκτιμάται ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης παρουσίασε ανάπτυξη το τέταρτο τρίμηνο του 2009 λόγω των εξαγωγών, η δυναμική της περιορίζεται εξαιτίας της περιορισμένης εγχώριας ζήτησης.
«Η έλλειψη περαιτέρω αύξησης των νέων παραγγελιών, η μείωση των εισαγωγών και η διατάραξη στη βελτίωση των μεσοπρόθεσμων επιχειρηματικών προσδοκιών υποδηλώνουν ότι η βιομηχανία δεν θα αντισταθμίσει πλήρως την απώλεια της ζήτησης στο άμεσο μέλλον μετά την λήξη του προγράμματος απόσυρσης αυτοκινήτων», τονίζει η Bundesbank.
Οι εκτιμήσεις της κεντρικής τράπεζας για ανάπτυξη το τέταρτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους έρχονται, πάντως, σε αντιδιαστολή με τις πρόσφατες εκτιμήσεις της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας για πιθανή στασιμότητα της οικονομικής δραστηριότητας τους τελευταίους μήνες του 2009.
Πηγή: Reuters

No comments: