24.11.11

Στις 12 Δεκεμβρίου η συζήτηση για το νέο οικονομικό πρόγραμμα Προς το τέλος Φεβρουαρίου η ολοκλήρωση του PSI

Νέο πολυνομοσχέδιο το οποίο θα περιλαμβάνει όλες τις εκκρεμότητες που σχετίζονται με το μνημόνιο θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή στις αρχές του Δεκεμβρίου.

Αυτό αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που ολοκληρώθηκε νωρίτερα και η πρώτη συζήτηση για το περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου θα γίνει την προσεχή Τετάρτη στη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής.

Στη σύνθεσή της περιλαμβάνονται, όπως ανακοινώθηκε στο υπουργικό συμβούλιο, όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης. Επίσης, ο πρωθυπουργός κ. Λ. Παπαδήμος ενημέρωσε τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ότι πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 9 Δεκεμβρίου θα γίνει ειδική συνεδρίαση του, με θέμα τις θεσμικές αλλαγές που προωθούνται στην Ευρώπη οι οποίες θα είναι βασικό θέμα της Συνόδου.

Επιπλέον, το υπουργικό συμβούλιο πληροφορήθηκε ότι στις 12 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει η συζήτηση της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα για το νέο οικονομικό πρόγραμμα το οποίο θα συνοδεύει τη συμφωνία της 26ης - 27ης Οκτωβρίου ενώ η δανειακή σύμβαση αναμένεται τελικά να υπογραφεί μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου και το PSI να έχει ολοκληρωθεί περί τα μέσα με τέλη Φεβρουαρίου 2012. 


Παπαδήμος: Δεν θα υπάρξει πρόβλημα μετά την επιστολή Σαμαρά

Ο κ. Παπαδήμος εξέφρασε την εκτίμηση ότι η επιστολή του προέδρου της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά προς τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και το ΔΝΤ θα γίνει αποδεκτή και σύμφωνα με πληροφορίες είπε ότι δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Η αξιολόγηση σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό θα γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας στη συνεδρίαση του Eurοgroup ενώ συνολικά θα σταλούν πέντε επιστολές και ειδικότερα από τον κ. Παπαδήμο και τους κκ Α. Παπανδρέου, Ευ. Βενιζέλο, Γ. Προβόπουλο και Σαμαρά του οποίου ήδη έχει σταλεί.


Προς αναζήτηση συμβιβασμού με τη Siemens

Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου έγινε συζήτηση και για την αναζήτηση του καλύτερου δυνατού τρόπου για επίτευξη εξωδικαστικού συμβιβασμού μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της Siemens. Εξουσιοδότηση για τη διερεύνηση των δυνατοτήτων ενός τέτοιου συμβιβασμού έλαβε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και σύμφωνα με πληροφορίες το σχετικό ποσό που θα αξιώσει η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να ξεπεράσει τα 250 εκατ. ευρώ.

http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=431855&h1=true

No comments: