14.11.11

;Ύφεση άνω του 2% στον δείκτη βιομηχανικής παραγωγής στην ευρωζώνη

Ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής στην ευρωζώνη τον μήνα Σεπτέμβριο υποχώρησε, σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2011, περισσότερο κι από το αναμενόμενο 2%, την ώρα που η κρίση χρέους στα όρια της συνεχίζει να προβληματίζει. Υπενθυμίζεται, μάλιστα, ότι και για όλο το μήνα Αύγουστο ο ίδιος δείκτης είχε, τελικά, υποχωρήσει ακόμα 1,4%, παρά την επίσημη προσδοκία για περίπου ισόποση αύξηση του δείκτη στο διάστημα αυτό.
Οικονομικοί παρατηρητές στις Βρυξέλλες μιλώντας στο Γερμανικό πρακτορείο επισημαίνουν ότι «ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής διαμορφώνεται τώρα στο επίπεδο του τέλους του 2009, δηλαδή της εποχής κατά την οποία η 17μελής ευρωζώνη έδινε αγώνα να ξεπεράσει τη φάση της ύφεσης» που προκάλεσε η διεθνής οικονομική κρίση του τέλους του 2008.
Πάντως για το τρίμηνο Ιούλιος-Σεπτέμβριος φέτος ο ίδιος δείκτης αυξήθηκε σε σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο 0,9%. Το τρίμηνο Απρίλιος-Ιούνιος ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής είχε αναιμικά αυξηθεί, σε ποσοστό 0,2% . Τέλος, ειδικά για όλο τον Σεπτέμβριο φέτος ο δείκτης παρουσίασε αύξηση 1,3% .
kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_14/11/2011_414726

_____________________________________


εποχές ύφεσης: τα ρίχνουμε όλα στη κρίση χρέους...

No comments: