14.11.11

Τραπεζικά κέρδη με αρνητικό ρεκόρ τζίρου - €26δισ

Απόλυτη συναλλακτική ραστώνη, με αποτέλεσμα ο τζίρος μόλις και μετά βίας έφθασε τα 26,5 εκατ. (από τα οποία μάλιστα τα 1,5 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές) και ο οποίος είναι ο χαμηλότερος των τελευταίων 13 ετών και πλέον (!)
Από τους θεωρούμενους Δεικτοβαρείς τίτλους, κινητικότητα σε MIG και MPB, με την πρώτη να ωθείται ανοδικά κινούμενη μόνιμα με θετικό πρόσημο, μετά την ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία η Abu Dhabi Mar, ανακοίνωσε τη σύναψη στρατηγικής συμμαχίας με τη εισηγμένη με σκοπό την από κοινού αναζήτηση επενδυτικών ευκαιριών στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στην ευρύτερη περιοχή. Με βάση τη συμφωνία, η Abu Dhabi Mar θα αποκτήσει μετοχική θέση αλλά και εκπροσώπηση στο Δ.Σ. της MIG
Τουλάχιστον αξιοσημείωτη η συμπεριφορά του τίτλου του Ταχ. Ταμιευτηρίου, που συμπλήρωσε 8 ανοδικές και 1 πτωτική συνεδρίαση στις τελευταίες 9 και αθροιστικά κέρδη που ξεπερνούν το 100% από τα πρόσφατα χαμηλά.

μόνιμα με θετικό πρόσημο κινήθηκαν οι Motor Oil και Μυτιληναίος, ενώ σε σχετική απόσταση ακολούθησε και η Μέτκα, εν όψει ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων εννεαμήνου.
Μόλις τέσσερις οι τίτλοι με αρνητικό πρόσημο στο ταμπλώ του FTSE και πιο συγκεκριμένα οι Ελ. Πετρέλαια (-1,08%), Τιτάν (-1,79%), Jumbo (-1,08%) και Folli Follie Group (-1,63%), ενώ αμετάβλητες έκλεισαν οι μετοχές των ΟΠΑΠ και Alpha Bank.

Αντίθετα τα μεγαλύτερα κέρδη για MPB (+7,73%), MIG (+5,33%) και Ταχ. Ταμιευτήριο (+7,5%), ενώ με κέρδη μεγαλύτερα του 3% ακολούθησαν οι ΔΕΗ, Μυτιληναίος και Coca-Cola.
Με μικρότερα κέρδη έκλεισαν οι υπόλοιπες μετοχές του 20αρη. 

http://www.euro2day.gr/ase/market_comment/151/articles/666454/ArticleMarketComment.aspx

No comments: