11.11.11

Γιατί θα παραιτηθεί ο Δημήτρης Αβραμόπουλος από βουλευτής;

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος θα αναλάβει υπουργική θέση στη νέα κυβέρνηση υπό τον Λουκά Παπαδήμο. Ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε ότι θα παραιτηθεί από το βουλευτικό του αξίωμα. Η κίνηση αυτή οφείλεται  στη γραμμή της ΝΔ να μη συμμετέχει κοινοβουλευτικό στέλεχος στην κυβέρνηση!


Μετά τη συγκρότησή της η μεταβατική κυβέρνηση συνεργασίας θα κάνει προγραμματικές δηλώσεις και θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. Σύμφωνα με το άρθρο 20 του Κανονισμού της Βουλής αρχηγός της αξιωματικής αντιπoλίτευσης είναι ο Πρόεδρoς της μεγαλύτερης σε δύναμη Koινoβoυλευτικής Oμάδας πoυ δεν μετέχει στην Kυβέρνηση και έχει τα ιδιαίτερα δικαιώματα πoυ τoυ αναγνωρίζει o Kανoνισμός της Boυλής και oι κείμενες διατάξεις.


Αν λοιπόν ο κ. Αβραμόπουλος συμμετείχε με την ιδιότητα του βουλευτή της ΝΔ τότε λογικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ήταν η κ. Παπαρήγα.

Όλα αυτά βέβαια είναι και λίγο τραγελαφικά αφού ο η Νέα Δημοκρατία λέει ότι δεν συγκυβερνά ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα συμμετέχουν στη νέα κυβέρνηση οι δύο αντιπρόεδροι του κόμματος και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Σαμαρά!

http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=33806&category_id=88

___________________________________________

αυτά για όσους νομίζουν ότι οι έλληνες πολιτικοί κοιμούνται!
δουλεύουν οι άνθρωποι, σκέφτονται και ..παράγουν!

No comments: