12.11.11

Γαλλία: Δυσφορία Σοσιαλιστών για τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην ελληνική κυβέρνηση

Τη δυσφορία του για τη συμμετοχή της άκρας δεξιάς στη νέα ελληνική κυβέρνηση, για πρώτη φορά μετά την επιστροφή της δημοκρατίας στην Ελλάδα το 1974, εκφράζει με δήλωσή του το γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS).
«Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί συνεχάρη την κυβέρνηση του κ. Λουκά Παπαδήμου, οι Γάλλοι σοσιαλιστές αρνούνται να το κάνουν», υπογραμμίζει το μεγαλύτερο κόμμα της γαλλικής αντιπολίτευσης.
Το PS εκτιμά μάλιστα ότι ο Γιώργος Καρατζαφέρης, «ηγέτης του κόμματος της ακροδεξιάς ΛΑΟΣ, πρώην επικεφαλής ενός κινήματος νεολαίας που στήριζε τους συνταγματάρχες που επέβαλαν τη δικτατορία στη χώρα αυτή, δεν μπορεί καθόλου να βοηθήσει τον ελληνικό λαό να βγει από την κρίση».
«Να πού οδηγεί η Ευρώπη όταν γυρίζει την πλάτη της στους λαούς, με την επιβολή σκληρής και τυφλής λιτότητας, χωρίς να δίνει τη δυνατότητα και τον χρόνο για την ανόρθωση (των οικονομιών τους) και παρεμβαίνοντας στη δημοκρατική λειτουργία των κρατών μελών. Στην οικονομική και κοινωνική κρίση προστίθεται μια κρίση πολιτική και δημοκρατική», προστίθεται στην ανακοίνωση.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2090236

No comments: