6.11.11

Ρεν: Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια ( ο Ρεν ξεκίνησε να κάνει μια λίστα με τα πράγματα που πρέπει να μαζέψει απότο γραφείο του)

Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια, ακόμη και γι΄ αυτό της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Ολι Ρεν.
«Την προηγούμενη εβδομάδα διερράγη η εμπιστοσύνη των εταίρων της Ελλάδας στην ευρωζώνη...η χώρα πήρε από μόνη της ένα δρόμο που θα μπορούσε να την οδηγήσει εκτός ευρώ», ανέφερε ο κ. Ρεν, σε τηλεφωνική συνέντευξή του στο Reuters.
«Δεν το επιθυμούμε αυτό, όμως πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε σενάριο, συμπεριλαμβανομένου και αυτού, ώστε να διασφαλίσουμε την οικονομική σταθερότητα και να σώσουμε το ευρώ», πρόσθεσε.
Τόνισε παράλληλα ότι ο σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας είναι o πιο αποτελεσματικός τρόπος για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης και την εκπλήρωση των δεσμεύσεων.
«Γίνεται δουλειά στη Αθήνα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και χρειαζόμαστε μία πειστική έκθεση από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, αύριο στο Eurogroup», ανέφερε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2086343

No comments: