6.11.11

Μνημόνιο τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας - Κίνας

Μνημόνιο τουριστικής συνεργασίας υπεγράφη το Σάββατο από τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Κίνα και τον Πρόεδρο του Οργανισμού Τουρισμού της Γκουανγκτόνγκ, παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου.
Η υπογραφή του Μνημονίου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Έκθεσης Τουρισμού της Γκουανγκτόνγκ 2011, στο οποίο ο κ. Πάγκαλος ήταν επίσημος προσκεκλημένος και απηύθυνε χαιρετισμό.
Η Έκθεση Τουρισμού Γκουανγκτόνγκ 2011 πραγματοποιείται για έκτη συνεχή χρονιά στο Σάογκουαν με τη συμμετοχή 24 επαρχιών της Κίνας, διεθνείς συμμετοχές καθώς και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2086330

Επαφές Θ. Πάγκαλου στην Κίνα για επενδύσεις στην ΕλλάδαΖητήματα συνεργασίας μεταξύ Αθήνας και Πεκίνου σε τομείς οικονομικού ενδιαφέροντος συζήτησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, στις επαφές που είχε στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κίνα.
Την Πέμπτη ο κ. Πάγκαλος συναντήθηκε με τον γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας για την περιοχή Γκουανγκτόνγκ και μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, Wang Yang.
Ειδικότερα, με αφορμή την επίσκεψη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας τεχνολογίας HUAWEI, συζητήθηκαν επενδύσεις για έργα σε νέες τεχνολογίες.
Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, έχει ήδη εκδοθεί η πρόσκληση για πραγματοποίηση έργων για την ανάπτυξη των ευρυζωνικών υποδομών στην Ελλάδα από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» και από το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, προϋπολογισμού 385,5 εκατ. Επιπλέον αναφορά έγινε σε επενδύσεις που αφορούν το μεγάλο έργο υποδομής «Οπτική Ίνα στο Σπίτι» (Fiber to the Home) και την επέκταση του «ΣΥΖΕΥΞΙΣ», δηλαδή του υφιστάμενου δικτύου επικοινωνιών του δημοσίου.
Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία της αεροπορικής εταιρείας China Southern μεταξύ του κ. Πάγκαλου και του προέδρου της εταιρείας. Η κινεζική εταιρεία δραστηριοποιείται στις νότιες διαδρομές της Νοτιοανατολικής Ασίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, έντονο ήταν το ενδιαφέρον για σύνδεση της Ελλάδας με τη νότια Κίνα, που θα ελαχιστοποιήσει τους χρόνους του ταξιδιού και θα ενισχύσει την τουριστική και εμπορική διακίνηση μεταξύ των δύο χωρών.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2085978

No comments: