23.11.11

Bundestag: Υπέρ της πρότασης για έγκριση των προϋπολογισμών από την EE

 
Υπέρ της δημιουργίας ενιαίας αρχής από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που θα εγκρίνει τους προϋπολογισμούς των κρατών-μελών της ΕΕ τάχθηκε, μιλώντας σε Έλληνες δημοσιογράφους, ανώτατη πηγή της γερμανικής Βουλής.
Η ίδια πηγή προτείνει μάλιστα τη δημιουργία μηχανισμού αυτόματων κυρώσεων, αν κάποια χώρα αρνηθεί να συμμορφωθεί προς τις υποδείξεις της Κομισιόν και δεν προσαρμόσει τον προϋπολογισμό της.
Αναλυτικά, το προτεινόμενο σχέδιο προβλέπει ότι τα κράτη-μέλη θα καταθέτουν προς έγκριση στην Κομισιόν τον προϋπολογισμό τους, ο οποίος θα ελέγχεται να ευθυγραμμίζεται με τις διατάξεις του Συμφώνου Σταθερότητας. Οι διατάξεις που θα προτείνονται θα πρέπει να εγκρίνονται από τα εθνικά Κοινοβούλια, ενω σε περίπτωση άρνησης θα προβλέπεται η αυτόματη επιβολή κυρώσεων. Σύμφωνα πάντα με την πρόταση του Γερμανού αξιωματούχου σε περιπτώσεις που απαιτούνται εξαιρέσεις αυτές θα πρέπει να εγκρίνονται από ένα ειδικό όργανο της ΕΕ που θα συσταθεί για το σκοπό αυτό.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι η συμμετοχή στην Ευρωζώνη είναι εθελοντική. «Είτε συμμορφώνεσαι, είτε αποχωρείς» είπε χαρακτηριστικά...

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=431641

No comments: