23.11.11

Credit Suisse: Στα 800 δισ. ευρώ οι νέες εκδόσεις ομολόγων το 2012

Αν και οι Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία θα παραμείνουν εκτός αγορών την νέα χρονιά, οι νέες εκδόσεις ομολόγων στην ευρωζώνη εκτιμώνται από τους αναλυτές Michelle Bradley και Giovanni Zanni της Credit Suisse στα 798 δις. ευρώ, έναντι 773 δις. ευρώ το 2011. Από το συνολικό ποσό των νέων εκδόσεων τα 581 δις. ευρώ, θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη παλαιών εκδόσεων που λήγουν την νέα χρονιά.

Σύμφωνα με τους αναλυτές Jonathan Wilmot, James Sweeney, Paul McGinnie
Matthias Klein και Aimi Plant της ελβετικής τράπεζας, οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να επιτύχουν μια «ιστορική συμφωνία» υπέρ μιας κοινής δημοσιονομικής πολιτικής μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, προκειμένου να σωθεί η ευρωζώνη.
Καθώς όπως εκτιμούν οι αποδόσεις στα ιταλικά και τα ισπανικά κρατικά ομόλογα ενδέχεται να εκτοξευτούν πάνω από το 9% και στα γαλλικά πάνω από το 5%, οι πιέσεις θα υποχρεώσουν τη Γαλλία και τη Γερμανία σε ιστορική συμφωνία για δημοσιονομική ένωση πολύ νωρίτερα απ' ό,τι εκτιμούνταν ως σήμερα.

Το παραπάνω θα έχει ως συνέπεια και την σύμφωνη γνώμη της ΕΚΤ να παράσχει την οικονομική γέφυρα που απαιτείται ώστε να αποτραπεί μια συστημική κατάρρευση της ευρωζωνης. 
 
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=431518
_____________________________________________

βλέπουμε τι κατάσταση διαμορφώνεται εντός του 2012

No comments: