23.11.11

Ultimatum 6ης δόσης


«Βροχή» τελεσιγράφων για τις εγγυήσεις
«Τέλος χρόνου» σε έξι ημέρες καθώς τόσο ο Γιούνκερ όσο και το Βερολίνο διαμηνύουν στην Ελλάδα ότι δεν πρόκειται να καταβληθεί η έκτη δόση του δανείου αν δεν υπογράψει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς. Πέραν όμως των τελεσιγράφων ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος και ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος κατέστησαν σαφές στον πρόεδρο της ΝΔ ότι η ημερομηνία των εκλογών εξαρτάται απόλυτα από την εκταμίευση της έκτης δόσης.

Τελεσίγραφο Γιούνκερ για 6η δόση
Μέχρι το Eurogroup της 29ης Νοεμβρίου οι υπογραφές Παπανδρέου-Σαμαρά
οι ευρωπαίοι δεν πείθονται και δεν αρκούνται από την επιστολή Σαμαρά προς το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα πιστεύοντας ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι αντιφατικός στην συμπεριφορά του.
Οι Βρυξέλλες έχουν αρχειοθετήσει όλες τις δηλώσεις του αρχηγού της ΝΔ ως προς τη συμφωνία του Οκτωβρίου, τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και την κυβέρνηση συνεργασίας, τις οποίες χαρακτηρίζουν αντιφατικές και δίγλωσσες.
Αυτό που ζητείται πλέον από τους Ευρωπαίους από τον κ. Σαμαρά, προκειμένου να δοθεί το «πράσινο φως», είναι να καταστήσει σαφές ότι οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνει αφορούν και την μετά Παπαδήμου εποχή, δηλαδή και μετά τις εκλογές.
Κι αυτό διότι στην επιστολή προς το ΕΛΚ, ο κ. Σαμαράς αποφεύγει να δεσμευθεί ρητά για την υλοποίηση της νέας δανειακής σύμβασης έως το 2015
.

Φ. Κρανιδιώτης: «Χάρτινη απειλή» η μη καταβολή της 6ης δόσης
«Εάν δεν πατήσεις εδώ φρένο, τότε θα έρθουν και άλλα» δήλωσε ο Φαήλος Κρανιδιώτης και εξέφρασε την άποψη ότι ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να επιμείνει στη στάση του να μην υπογράψει, καθώς έχει δεσμευθεί με 5 διαφορετικούς τρόπους. 

Να μην υπογράψει ο Αντώνης Σαμαράς, δηλώνει ο Φώτης Κουβέλης
Χαρακτήρισε την υπογραφή που ζητείται «καθ' υπέρβαση απαίτηση» των Βρυξελλών, εξηγώντας ότι δεν αντιλαμβάνεται περαιτέρω απαιτήσεις από την ψήφο εμπιστοσύνης που έχουν δώσει τα τρία κόμματα στην κυβέρνηση Παπαδήμου


Τρόικα: Σύμφωνα με το προσχέδιο της 5ης αξιολόγησης από την τρόικα που αφορά την εκταμίευση της 6ης δόσης (8 δισ. ευρώ), εκκρεμότητες της κυβέρνησης:
Λειτουργία του δικαστικού συστήματος - πρόγραμμα αξιολόγησης και αναδιάρθρωσης φορέων, προσωπικού και υπηρεσιών του Δημοσίου - Κλειστά επαγγέλματα -Εφεδρεία - Αποκρατικοποιήσεις -Μείωση εφάπαξ -Μείωση δικαιούχων αναπηρικής σύνταξης    

_____________________________

Σχετικά με την 6η δόση, έχουμε τη συνηθισμένη εγχώρια κατάσταση αποφυγής της αλήθειας και της πραγματικότητας.
Είναι η πρώτη φορά που οι δανειστές λένε: για να έχετε χρηματοδότηση, θα πρέπει να εφαρμόσετε τις μεταρρυθμίσεις! Αυτή τη φορά δεν αρκεί να τις ψηφίσετε, το παιχνίδι αυτό το παίξαμε πολλές φορές (δόσεις 1-2-3-4-5) και θα έπρεπε να είστε σε θέση να ανέβετε επίπεδο.

Ένας προσεκτικός παρατηρητής θα έβλεπε ότι αυτά που ψηφίστηκαν τον Ιούλιο για τη 5η δόση, θα έπρεπε να έχουν εφαρμοστεί για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.
Λόγω "τρικυμίας εν κρανίω" είναι δύσκολο να γίνει κατανοητό πόσο κοντά (χρονικά) ήταν η 6η δόση, η οποία έπρεπε να εκταμιευθεί τον Σεπτέμβριο με τις δράσεις έως και Ιούνιο 2011, ενώ η 5η δόση εκταμιεύθηκε τον Ιούλιο με τις "δράσεις" (και καλά) έως Μάρτιο 2011.

Εύκολα τα βρίσκει αυτά κάποιος εάν δει το κλασσικό πίνακα του Μνημοσύνουνίου Ι


No comments: