16.11.11

Πριν το τέλος Νοεμβρίου η απόφαση για την εκταμίευση - Επιστολή Παπαδήμου αναμένει το Eurogroup

Η απόφαση της τρόικας για την εκταμίευση της έκτης δόσης προς την Ελλάδα θα ληφθεί πριν το τέλος του Νοεμβρίου 2011, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ευρωκοινοβούλιο, για την ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση.
Αναμένουμε όμως, διευκρίνισε, επιστολή του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδος, Λουκά Παπαδήμου, στην οποία θα αναφέρονται λεπτομερώς οι προθέσεις της κυβέρνησής του, καθώς και το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί, για την εφαρμογή των συστάσεων και των μέτρων που έχουν υποβληθεί από την τρόικα.
Ο κ. Παπαδήμος θα βρεθεί τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ.
Εν τω μεταξύ, αρχίζουν σήμερα στη Φραγκφούρτη οι διαπραγματεύσεις για τους όρους που θα διέπουν το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους κατά 100 δισ. ευρώ, μετά την έγκριση που έδωσε ο πρωθυπουργός στο σχέδιο που του παρουσίασε το βράδυ της Δευτέρας ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ Πέτρος Χριστοδούλου.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του IIF Τσαρλς Νταλάρα στις 20.00 στο Μέγαρο Μαξίμου.
Για το ίδιο θέμα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, είχε χθες τηλεφωνικές συνομιλίες με τον αρμόδιο επίτροπο Οικονομικών και Οικονομίας Oλι Ρεν, το διευθύνοντα σύμβουλο του ΙΙF, καθώς και με το επιτελείο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2092360

No comments: