3.11.11

G20: Μελετούν νέα 6μηνη πιστωτική γραμμή από ΔΝΤ (Ισπανία-Ιταλία)

Σειρά μέτρων για την τόνωση της εμπιστοσύνης στην παγκόσμια ρευστότητας, μελετούν οι αξιωματούχοι της G20 κατά την σύνοδο που διεξάγεται στις Κάννες.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες που μεταφέρει το Reuters, οι αρμόδιοι υπουργοί της Ομάδας των 20 πλουσιότερων ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων κρατών, μελετούν το ενδεχόμενο πρόσθετης αξιοποίησης των ειδικών τραβηχτικών δικαιωμάτων (Special Drawing Rights).
Σύμφωνα με τις πληροφορίες:

1) οι χώρες της ευρωζώνης συζητούν πρόταση ενοποίησης των SDR τους στο ΔΝΤ,

2) τα μέλη της G20 μελετούν πρόταση για νέο 6μηνο πιστωτικό μηχανισμό από το ΔΝΤ, που θα αντιστοιχεί στο περίπου 500% της ποσόστωσης ενός μέλους.

Αυτή η νέα πιστωτική γραμμή θα απευθύνεται σε χώρες που αντιμετωπίζουν «εξωγενή» σοκ, αλλά πάντως δεν θα είναι διαθέσιμη για χώρες που βρίσκονται τώρα στο μάτι του κυκλώνα, όπως η Ιταλία και η Ισπανία, αναφέρει το τηλεγράφημα.

Σύμφωνα με ξεχωριστές πληροφορίες, από Ινδό αξιωματούχο, οι ηγέτες της Group of Seven συζητούν σχετικά με την λήψη μέτρων ώστε να προστατευθούν οι μεγάλες οικονομίες της ευρωζώνης, Ιταλία και Ισπανία, και να μην διολισθήσουν βαθύτερα στην κρίση χρεών.

«Γίνονται συζητήσεις σχετικά με τις επιπτώσεις της ελληνικής κρίσης και συζητείται να σηκωθεί «οχυρωματικό έργο» γύρω από χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία, που είναι πολύ μεγάλες οικονομίες της ευρωζώνης,» δήλωσε ο Ινδός αξιωματούχος στο Reuters. 
 
http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/664973/ArticleNewsWorld.aspx

No comments: