11.11.11

Αναστάτωση στις αγορές από λάθος της S&P περί υποβάθμισης της Γαλλίας

Αναστάτωση στις αγορές προκάλεσε αποστολή λανθασμένου e-mail του οίκου αξιολόγησης Standard & Poor's περί υποβάθμισης της Γαλλίας.
Αυτό «δεν ισχύει: η αξιολόγησή μας για την πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας παραμένει αμετάβλητη, στη βαθμίδα AAA, συνοδευόμενη απο μια 'σταθερή' προοπτική», ανέφερε ο οίκος αξιολόγησης, λίγη ώρα αφότου εστάλη το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε συνδρομητές του.
Οι αποδόσεις των δεκαετών γαλλικών ομολόγων αυξήθηκαν κατά 28 μονάδες βάσης στο 3,48%, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο. Προσωρινά επλήγη το ευρώ και τα εμπορεύματα, ενώ παρενέργειες σημειώθηκαν και στις κεφαλαιαγορές.
Το θέμα προκάλεσε την παρέμβαση του Γάλλου υπουργού Οικονομικών, ο οποίος ζήτησε από τις ρυθμιστικές Αρχές των χρηματαγορών, τόσο της Γαλλίας όσο και όλης της ΕΕ, να ξεκινήσουν αμέσως έρευνα προκειμένου να εξακριβωθεί πώς ακριβώς έγινε η εσφαλμένη μετάδοση του ηλεκτρονικού μηνύματος της Standard&Poor's, ότι δήθεν μειώθηκε η γαλλική πιστοληπτική ικανότητα.
«Πρέπει οπωσδήποτε να διερευνηθεί ποιές μπορεί να είναι οι συνέπειες» από αυτήν την ενέργεια, τόνισε ο Φρανσουά Μπαρουέν στην έγγραφη ανακοίνωση που εξέδωσε.
Λίγο αργότερα η γαλλική ρυθμιστική Αρχή για τη χρηματαγορά ανακοίνωσε πως άρχισε την έρευνά της για το θέμα.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2089192

________________________________________

το είχαν έτοιμο στο outbox!

No comments: