15.11.11

Εκτός πάρκου Zuccotti οι αγανακτισμένοι της Wall

Στην εκκαθάριση του πάρκου Zucotti στη Νέα Υόρκη από τους αγανακτισμένους της Wall Street προχώρησε η τοπική αστυνομία τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Οι αρχές τόνισαν ότι η απομάκρυνση της "θάλασσας από σκηνές, πανώ και πλακάτ" διαμαρτυρίας ήταν επιβεβλημένη "για λόγους υγείας και ασφάλειας".

Το γραφείο του δημάρχου της Νέας Υόρκης, Michael Bloomberg στην ανακοίνωσή του έκανε λόγο για «προσωρινή αποχώρηση» των συγκεντρωμένων, ενώ ο εκπρόσωπος της αστυνομίας έκανε λόγο για 15 συλλήψεις. Οι περισσότεροι έφυγαν ειρηνικά, είπε ο κ. Browne για λογαριασμό της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, αλλά υπήρχε στη μέση του πάρκου και μία ομάδα που αρνήθηκε να αποχωρήσει.

Το πάρκο ανήκει στην ιδιωτική εταιρία real estate Brookfield Office Properties, η οποία κυκλοφόρησε φυλλάδια, όπου απαριθμούνται οι λόγοι για τους οποίους το πάρκο θα έπρεπε να εκκενωθεί για καθαρισμό.

Οι αγανακτισμένοι, αρκετές εκατοντάδες εκ των οποίων κοιμούνταν στο πάρκο είχαν στήσει στη μέση της κατασκήνωσης κουζίνα, ιατρείο, αρχηγείο social media, και βιβλιοθήκη.

Όπως αναφέρει το Reuters, "δημοσιογράφοι που ήταν παρόντες στην επιχείρησης εκκαθάρισης ανέφεραν πως μύρισαν σπρέι πιπεριού το οποίο η αστυνομία κατηγορείται ότι έκανε χρήση".

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/666557/ArticleNewsWorld.aspx

No comments: