20.10.12

«Πράσινο φως» για τα 4 εργοστάσια στην Αττική

Το πρώτο βήμα για την κατασκευή των τεσσάρων μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων στην Αττική έγινε με την ένταξη των έργων στον «Κατάλογο Προτεινομένων Συμπράξεων».
Η Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ του υπουργείου Ανάπτυξης, ενημέρωσε με επιστολή της χθες τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ). Υπενθυμίζεται ότι για την υποβολή του αιτήματος προς την Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ είχε λάβει ομόφωνη απόφαση η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ. Οι μονάδες επεξεργασίας θα κατασκευαστούν σε Φυλή, Άνω Λιόσια, Κερατέα και Γραμματικό, σε ήδη αδειοδοτημένες, επαρκείς εκτάσεις, ενώ η διαχείριση θα ανατεθεί για περίοδο περίπου είκοσι ετών.
Ωστόσο, παρά τη θετική εξέλιξη οι προθεσμίες είναι αρκετά πιεστικές καθώς υπάρχει πάντα ο κίνδυνος απώλειας κοινοτικών χρηματοδοτήσεων, ενώ εξαντλείται και ο διαθέσιμος χώρος απόθεσης των απορριμμάτων.
Γ. Σγουρός
Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε και ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Γ. Σγουρός «απαιτείται στενή και με γοργούς ρυθμούς συνεργασία με την Κεντρική Διοίκηση για να διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη και σύμφωνα με την εθνική και κοινοτική νομοθεσία διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική».
Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Σγουρό «θα πρέπει να επικαιροποιηθεί συνολικά ο σχεδιασμός, ώστε να ανταποκρίνεται στα νέα δεδομένα και να λαμβάνει υπόψη τις Κοινοτικές Οδηγίες και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=112938107

No comments: