3.10.12

"Βουτια" 4,1% για το αργό υπό το φόβο της πιο αργής κινεζικής ανάπτυξης


"Βουτιά" 4,1% έκανε η τιμή του αργού την Τετάρτη, καθώς νέα στοιχεία από την Κίνα έδειξαν επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης, εντείνοντας τις επενδυτικές ανησυχίες για την παγκόσμια ζήτηση καυσίμων.

Η τιμή του συμβολαίου του αργού, τύπου light sweet, παραδόσεως Νοεμβρίου υποχώρησε κατά 3,75 δολάρια στα 88,14 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο μηνών, αλλά και τη μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση από τις 14 Δεκεμβρίου. Το αργό, τύπου brent έκλεισε 3,1% χαμηλότερα στα 108,17 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές κινήθηκαν πτωτικά καθ΄ολη τη διάρκεια των συναλλαγών, υπό το βάρος των στοιχείων από τον τομέα υπηρεσιών της Κίνας που έδειξαν επιβράδυνση της δραστηριότητας το Σεπτέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, αλλά και της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στη χώρα που συρρικνώθηκε για τρίτο διαδοχικό μήνα. Σημειώνεται ότι η Κίνα εκτιμάται ότι θα είναι υπεύθυνη για το 10,6% της παγκόσμιας ζήτησης αργού φέτος, για αυτό και ενδεχόμενη περαιτέρω εξασθένιση της οικονομίας της χώρας θα μεταφραζόταν γρήγορα σε μειωμένη χρήση καυσίμων.

Τα σημάδια επιβράδυνσης της ανάπτυξης στην Κίνα, που συνδυάζονται με τα οικονομικά προβλήματα της Ευρώπης και τη μείωση της ζήτησης καυσίμων στις ΗΠΑ, δημιουργούν την πεποίθηση πως υπάρχει περίσσεια προσφορά πετρελαίου φέτος για να καλύψει την παγκόσμια ζήτηση.

http://www.capital.gr/news.asp?id=1631261

No comments: