19.10.12

Το χαρτί των πρόωρων εκλογών θα παίξει η κυβέρνηση

Πόσο πιο κοντά σε ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές έρχεται η χώρα, μετά και τη θετική αναφορά στη δήλωση των ηγετών της ευρωζώνης, που ανοίγει στη χώρα τον δρόμο για την εκταμίευση των 31,5 δισ. ευρώ; 
 
Σύμφωνα με ανθρώπους που είναι σε θέση να γνωρίζουν τους πραγματικούς σχεδιασμούς που γίνονται στο Μέγαρο Μαξίμου, πολύ. 
 
Κι αυτό γιατί, ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να εξαργυρώσει εκλογικά την επιτυχία, ζητώντας ανανέωση της λαϊκής εντολής και αυτονομία για να κερδίσει το τελικό στοίχημα της σωτηρίας της χώρας. 
 
Το πιθανότερο είναι ότι με αυτή την προοπτική δεν θα διαφωνήσει ούτε το ΠΑΣΟΚ αλλά ούτε και η ΔΗΜΑΡ, θεωρώντας ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν να διασφαλίσουν τις δυνάμεις τους, που ειδικά για το πρώτο έχουν καταποντιστεί, επιχειρώντας:  Αφενός να σταματήσουν τη φθορά που υφίστανται λόγω της συμμετοχής τους στην κυβέρνηση και αφετέρου να διεισδύσουν στον πυρήνα της μεσαίας τάξης, με το επιχείρημα ότι τήρησαν λογική στάση όλο αυτό το διάστημα της διαπραγμάτευσης. 
 
Ωστόσο, το αντεπιχείρημα, ειδικά για το ΠΑΣΟΚ, είναι γιατί αυτοί οι ψηφοφόροι της μεσαίας τάξης να μην προτιμήσουν τη ΝΔ που θα πιστωθεί σε μεγαλύτερο βαθμό την όποια επιτυχή διαπραγμάτευση με τους εταίρους.
 
Σε κάθε περίπτωση, το σενάριο των πρόωρων εκλογών μοιάζει πιθανότερο μετά τη σχετικά θετική κατάληξη της Συνόδου Κορυφής και θα ενισχυθεί ακόμα παραπάνω μετά και την εκταμίευση της δόσης.
 
http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=111883
 
____________________________________________________
 
ο εκβιασμός έχει ημερομηνία λήξης
προς την ημερομηνία λήξης οδεύουμε αμέσως μετά τη ψήφιση των μέτρων
 
ο Οκτώβριος πάντοτε ήταν καλός μήνας για εκλογές.... εντάξει, αυτός είναι κοντά να τελειώσει...
 

No comments: