3.10.12

Διευκρινίσεις για τη φορολόγηση των εφοπλιστών ζητεί η Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει τις προϋποθέσεις επιβολής του φόρου χωρητικότητας και ζήτησε από την Ελλάδα διευκρινίσεις για τη φορολόγηση των εφοπλιστών της χώρας, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο οι υπηρεσίες του Ευρωπαίου Επιτρόπου αρμόδιου για τον Ανταγωνισμό Χοακίν Αλμούνια.
Σύμφωνα με τον ελληνικό Τύπο, το αίτημα στην Επιτροπή υποβλήθηκε εξαιτίας της πίεσης των Γερμανών πλοιοκτητών που χάνουν αγορές.
Η Επιτροπή, ωστόσο, αρνήθηκε ότι η ενέργειά της σχετίζεται με αιτήματα άλλων εφοπλιστών, εξηγώντας ότι η έρευνα δεν είναι μια μεμονωμένη πρωτοβουλία με στόχο την Ελλάδα αλλά αποτελεί μέρος μιας έρευνας της Επιτροπής για να επιβεβαιώσει ότι οι κατευθυντήριες γραμμές για τις θαλάσσιες μεταφορές σε θέματα ανταγωνισμού γίνονται σεβαστοί σε όλη την Ευρώπη.
Η Ελλάδα έχει διορία έως τις 30 Οκτωβρίου για να απαντήσει στην Επιτροπή, αλλά μπορεί να απαιτήσει περισσότερο χρόνο για να της παρέχει τις αιτούμενες πληροφορίες, εάν είναι απαραίτητο.
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς την Δευτέρα συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) και ζήτησε την υποστήριξή τους «σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για τη χώρα».
http://www.naftemporiki.gr/finance/story?id=2241261


No comments: