11.10.12

Εκκένωση ελληνικών νησιών φέρεται να ζήτησε η τρόικα - δημόσια λένε το είπε ο υπουργός -

Σάλος προκλήθηκε από την φερόμενη ως απαίτηση της τρόικας για εκκένωση όλων των ελληνικών νησιών που έχουν έως 150 κατοίκους, δεδομένου ότι επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, την αποκάλυψη φέρεται να έκανε ο ίδιος υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης κατά την ομιλία του στη Ναυτιλιακή Λέσχη του Πειραιά. «Τους απαντήσαμε άμεσα ότι δεν είναι καλά. Δεν το διαπραγματευόμαστε», δήλωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Ναυτιλίας.

Ωστόσο, λίγο αργότερα, το υπουργείο Οικονομικών με ανακοίνωσή του διάψευσε το θέμα κάνοντας λόγο για φήμες που δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα.

«Από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι ουδέποτε τέθηκε θέμα, από την τρόικα, εγκατάλειψης νησιών της ελληνικής επικράτειας. Οι σχετικές φήμες που μεταδόθηκαν στο διαδίκτυο δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Την είδηση διέψευσε ο υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης, ο οποίος μιλώντας στο enikos.gr την χαρακτήρισε «πρωταπριλιάτικο αστείo». «Δεν έχει ειπωθεί ποτέ από κανέναν της τρόικας σε υπουργό της ελληνικής κυβέρνησης τέτοιο πράγμα. Ακόμα κι αν είχε ειπωθεί θα ήταν μόνο πρωταπριλιάτικο αστείο», είπε χαρακτηριστικά.

http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=110942

________________________________________

αυτογκολ 
ακόμα ένα μετά το καράβι του Βαγγέλα

No comments: