25.10.12

ΔΗΜΑΡ: Εμμένει στην απόφαση να μην ψηφίσει τα εργασιακά

Συνεδρίασε εκτάκτως η εκτελεστική επιτροπή της ΔΗΜΑΡ την Πέμπτη το απόγευμα και συζήτησε τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα και τη θέση του κόμματος μπροστά στην πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί.
Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την εισήγηση του κ. Φώτη Κουβέλη ο οποίος πρότεινε να μην γίνει καμία υποχώρηση στα εργασικά και το νομοσχέδιο για τα μέτρα να μην έρθει με ένα άρθρο στη Βουλή. Ηγετικό στέλεχος του κόμματος μιλώντας στο ΒΗΜΑ υποστήριξε ότι: «δεν μπλοφάρουμε. παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας μέχρι τέλους»
Η ομόφωνη απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ είναι να εμμείνει στην απόφασή της να μην ψηφίσει το πακέτο των εργασιακών αλλαγών και να ζητήσει από την τρόικα να αποσύρει το σχετικό κεφάλαιο από τα μέτρα που πρέπει να ψηφιστούν για να πάρουμε τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ. Απευθυνόμαστε στους ευρωπαίους εταίρους και ζητάμε να αποσύρει η τρόικα τις διατάξεις που ανατρέπουν κεκτημένα δικαιώματα χρόνων τονίζει η απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής.
Στο μεταξύ έντονη ήταν το πρωί της Πέμπτης η αντίδραση της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του κόμματος η οποία με ανάρτηση του κ. Αντρέα Νεφελούδη στο facebook ρίχνει τις ευθύνες στους διαπραγματευτές.
Το σχόλιο στο facebook:

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ.

Η ΔΗΜΑΡ εκλιπαρεί να έρθει για ψήφιση στη Βουλή το πακέττο των μέτρων με δύο άρθρα, το πρώτο με όλα τα επαχθή μέτρα που περικόπτουν βάναυσα μισθούς, συντάξεις, επιδόματα και ότι άλλο έχει μείνει όρθιο.....ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕΙ, το δεύτερο με τα εργασιακά που παρεπιπτόντως, στη πλειοψηφία τους είναι ψηφισμένα από το μνημόνιο (πχ τριετίες κλπ)......ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕΙ.
Δηλαδή η ΔΗΜΑΡ θα συνεχίσει να στηρίζει μιά κυβέρνηση μη έχοντας ψηφίσει τα εργασιακά, για να βοηθήσει με την στήριξη της ...στην εφαρμογή τους.
Πολύ ωραία.

Μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο που έφερε την ΔΗΜΑΡ η ηγεσία του κόμματος, μήπως θα έπρεπε κανείς να σκεφτεί, μήπως λέω, να ζητήσει ευθύνες από τους διαπραγματευτές μας (Χατζησωκράτης-Παπαθανασίου) και από τους υπεύθυνους πολιτικού σχεδιασμού και επικοινωνίας (Παπαθανασίου - Μπίστης); Με την έννοια ότι κάποιοι έχουν την κύρια ευθύνη για τα αδιέξοδα κι τα διαλυτικά φαινόμενα στο κόμμα που κάποιοι άλλοι πήραμε την ευθύνη να ιδρύσουμε.
Α.ΝΕΦΕΛΟΥΔΗΣ

No comments: