6.10.12

ΤΑΙΠΕΔ: Ο πλειοδότης για τα κρατικά λαχεία θα έχει αναδειχθεί έως το τέλος Νοεμβρίου

ΩΣ το τέλος Νοεμβρίου θα ανακοινωθεί ο προτιμητέος πλειοδότης για την απόκτηση των κρατικών λαχείων για δώδεκα χρόνια. Αυτό εκτιμά το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), το οποίο ανακοίνωσε ότι αρχίζει το τελικό στάδιο της δεύτερης φάσης, της διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας για τη μεταβίβαση του δικαιώματος επί της αποκλειστικής παραγωγής, λειτουργίας, κυκλοφορίας, προώθησης και διαχείρισης των λαχείων.

Στο συγκεκριμένο στάδιο το ΤΑΙΠΕΔ προσκαλεί τους συμμετέχοντες να υποβάλουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές, στη βάση του τελικού κειμένου της σύμβασης παραχώρησης, η οποία εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου στις 19 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τις έως τώρα διαδικασίες η πρώτη φάση του διαγωνισμού άρχισε την 1η Νοεμβρίου 2011, με τη δημοσίευση της πρόσκλησης υποβολής ενδιαφέροντος. Στις 13 Δεκεμβρίου 2011 υποβλήθηκαν εκδηλώσεις ενδιαφέροντος από τα ακόλουθα τρία σχήματα:

    1. Της Österreichische Lotterien Gesellschaft mbH
    2. Της σύμπραξης των εταιριών Sisal SpA, Damco Energy SA και Damlot ΑΕ
    3. Της σύμπραξης των εταιριών OPAP Investment Limited, Lottomatica Giochi e Partecipazioni Srl, Intralot Lotteries Limited και Scientific Games Global Gaming Sàrl.

    Μετά τον έλεγχο και την αξιολόγηση των εκδηλώσεων ενδιαφέροντος, το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου αποφάσισε ομόφωνα να προκρίνει και τους τρεις υποψηφίους στη β΄ φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας στις 11 Ιανουαρίου εφέτος. Στη συνέχεια, στις 15 Φεβρουαρίου εγκρίθηκαν τα έγγραφα της β'Α φάσης του διαγωνισμού, η οποία άρχισε στις 12 Μάρτιου. Σε αυτήν οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν σχόλια και παρατηρήσεις στο σχέδιο της σύμβασης παραχώρησης.

Χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι του Ταμείου είναι η Credit Suisse Securities (Europe) Ltd και η Eurobank EFG Equities. Ενώ οι δικηγορικές εταιρίες Μπαχάς, Γραμματίδης & Συνεταίροι και Καρατζά και Συνεργάτες είναι οι νομικοί σύμβουλοι επί θεμάτων ελληνικού δικαίου και η δικηγορική εταιρία Allen and Overy είναι ο νομικός σύμβουλος επί θεμάτων ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου

http://www.express.gr/news/business/647410oz_20121006647410.php3

No comments: