11.10.12

Κοντά σε συμφωνία με την τρόικα

Μετά και τη σημερινή σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, τρόικα και οικονομικό επιτελείο βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για το πακέτο μέτρων των 13,6 δισ. ευρώ ελπίζοντας ότι μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής, την επόμενη εβδομάδα, θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις.
Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, διαπιστώθηκε πρόοδος στις συνομιλίες σε αντίθεση με την χθεσινή σύσκεψη όπου η τρόικα απέρριπτε τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης.
Σε μεγάλο βαθμό υπήρξε συμφωνία σχετικά με τη φορολογική μεταρρύθμιση όπου αρχικά είχαν σημειωθεί μεγάλες διαφωνίες ωστόσο για το 2013, το πακέτο των μέτρων δεν θα πέσει κάτω από τα 9 δισ. ευρώ ενώ τα 4,9 δισ. ευρώ θα αφορούν σε περικοπές στις συντάξεις.
Σύμφωνα με το υπουργείο, δόθηκε μάχη για τα 300 εκατ. ευρώ των αναπηρικών επιδομάτων ενώ για τα 555 εκατ. ευρώ από τις οφειλές των τραπεζών οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία για το πώς θα πληρωθούν στο Δημόσιο.
Η τρόικα προβλέπει επιδείνωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος με την επιμήκυνση και εκτιμά ότι θα χρειαστούν περισσότερα μέτρα, άποψη την οποία αμφισβητεί από την πλευρά του το υπουργείο Οικονομικών.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2243770

No comments: