19.10.12

ΔΟΨ: Προσδεθείτε... Τίποτε δεν θα μείνει το ίδιο

Στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών ο πρωθυπουργός έδινε μάχη για μια καλή παράγραφο στο επίσημο ανακοινωθέν, που θα περιγράφει τις ελληνικές δεσμεύσεις για δημοσιονομική προσαρμογή και μεταρρύθμιση και θα ανοίγει το δρόμο για την εκταμίευση εξ ολοκλήρου και όχι τμηματικώς της μεγάλης δόσης των 31,5 δισ. ευρώ και έτσι να επιταχυνθεί η ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών, να εξοφληθούν χρέη του Δημοσίου και να κυλήσει λίγο χρήμα στην ελληνική οικονομία που κινδυνεύει με ασφυξία.

Μέχρι αργά τη νύχτα της Πέμπτης οι κ.κ. Σαμαράς και Στουρνάρας, όπως και οι υπόλοιποι της ελληνικής αποστολής πάλευαν γι' αυτή ακριβώς την καλή παράγραφο, υπολογίζοντας ότι στην πρωινή συνάντηση με την καγκελάριο Μέρκελ θα λάβουν επιπρόσθετη ενισχυτική δήλωση που θα «επανεντάσσει» τη χώρα στην ευρωζώνη και θα λύνει τα «μάγια» των αγορών, που εδώ και τρία χρόνια παραμένουν θεόκλειστες σε κάθε τι ελληνικό.

Αν όλα εξελιχθούν ομαλά θα «τρέξουν» με ταχύτητα μεγάλη οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα ώστε να κλείσει πλήρως η συμφωνία και να ακολουθήσει γρήγορα η κατάθεση του νέου μνημονίου και η ψήφισή του από τη Βουλή. Πράγμα που σημαίνει ότι οι δύσκολες μέρες είναι μπροστά.

Στο επόμενο διάστημα θα δοκιμασθεί η πίστη των πολιτών στο ευρωπαϊκό δόγμα και βεβαίως η αντοχή των συνεργαζόμενων κομμάτων. Όσα θα γίνουν το επόμενο διάστημα θα σημαδέψουν την πορεία της χώρας.Το οικονομικό μοντέλο θα αλλάξει δραματικά και το πολιτικό σύστημα θα αναδιαταχθεί πλήρως.

Τίποτε δεν θα μείνει το ίδιο.

Προσδεθείτε...

http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=480000

No comments: