10.10.12

Υπόθεση Άκη: Αγγίζουν τον "κορυφαίο των κορυφαίων" εμπόρων όπλων...


Ο "κορυφαίος των κορυφαίων" στο κόσμο των Ελλήνων μάνατζερ του εμπορίου όπλων, ο οποίος πάντως μέχρι πρότινος τουλάχιστον ήταν (τώρα φημολογείται η αποχώρησή του) το "δεξί χέρι" ιδιοκτήτη μεγάλου όμιλου αντιπροσωπειών οπλικών συστημάτων, αποτελεί το νέο πρόσωπο στην υπόθεση Άκη Τσοχατζόπουλου.
Το συγκεκριμένο πρόσωπο, πάντως, δεν έχει καμία σχέση ούτε με το σκάνδαλο των υποβρυχίων Type 214, ούτε με την υπόθεση των αντισταθμιστικών της προμήθειας των Tor-M1, όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές της κυβέρνησης στο defencenet.gr.
Σήμερα τέθηκε από τον ανακριτή για πρώτη φορά υπ'όψιν του προφυλακισμένου πρώην Γενικού Διευθυντή Εξοπλισμών Γιάννη Σμπώκου το συγκεκριμένο στέλεχος, ο οποίος κυριάρχησε στις προμήθειες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επί τριάντα χρόνια, περίπου.
Συγκεκριμένα επιδείχθηκε στον Γ.Σμπώκο ιδιόχειρο σημείωμα του Ακη Τσοχατζόπουλου από τις κατασχεμένες ιδιόχειρες σημειώσεις του, με το οποίο συνδέει την «διακίνηση μεγάλων ποσών», από το εν λόγω στέλεχος προς τον Γ,Σμπώκο.

Σε χειρόγραφο του ο πρώην υπουργός αναφέρει ότι "Είναι πιεστική η επιστροφή του ποσού των 10 εκατομμυρίων ευρώ που είχε παραλάβει ο Σμπώκος από τον Κ.Α. (αναφέρεται με το όνομα του) τον Φεβρουάριο του 2003".
Ερωτώμενος ο Σμπώκος για το εν λόγω πρόσωπο, απάντησε σύμφωνα με πληροφορίες, ότι "Γνωρίζει πρόσωπο με αυτό το όνομα, ότι είναι στέλεχος σε μεγάλο όμιλο, ότι τον είχε δει στο πλαίσιο εκδηλώσεων και ότι τα τελευταία χρόνια δεν έχει καμία επαφή μαζί του".
Οπωσδήποτε δεν αρκεί ένα ιδιόχειρο σημείωμα για να δημιουργηθούν ποινικά προβλήματα ή να κατηγορηθεί ο συγκεκριμένος για δωροδοκία κρατικών αξιωματούχων.
Τουλάχιστον όχι, όσο καιρό δεν μιλάει ο Άκης που υποτίθεται ότι γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις ή τουλάχιστον γι'αυτό τον κατηγορούν. Στο ιδιόχειρο σημείωμα αναφέρεται ότι ο Γ.Σμπώκος παρέλαβε 10 εκατ. ευρώ σε τράπεζα του εξωτερικού (όχι ευρωπαϊκή) από το εν λόγω στέλεχος, αλλά δεν του έδωσε αυτά που του οφείλει.
Ενδείξεις πολλές, αναμένονται και οι αποδείξεις, γιατί χωρίς αυτές, ένοχοι δεν υπάρχουν...

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=58043&Itemid=139

No comments: