4.10.12

Παραμένουν έξω από τη ΓΑΔΑ οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων

Κλειστό συνεχίζουν να κρατούν το ρεύμα καθόδου της λεωφόρου Αλεξάνδρας οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και άλλοι διαδηλωτές, συνάδελφοί τους από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, συνδικαλιστές από δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις, καθώς και φοιτητές που έχουν σπεύσει να τους συμπαρασταθούν ζητώντας την απελευθέρωση των 106 προσαχθέντων για την εισβολή και τα επεισόδια στο Πεντάγωνο.

Ανάμεσα στους κρατούμενους στη ΓΑΔΑ βρίσκεται και ο πρόεδρος του σωματείου «Τρίαινα» των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Βασίλης Καρατσίκιος, ενώ παρότι η Αστυνομία συνεχίζει να μιλάει για προσαγωγές, μεταξύ των περίπου 300 συγκεντρωμένων κυκλοφορούν πληροφορίες για συλλήψεις. Αν επιβεβαιωθούν η επόμενη στάση της πορείας που ξεκίνησε το μεσημέρι από το Πεντάγωνο για να φτάσει στη ΓΑΔΑ, όπου είχαν οδηγηθεί οι προσαχθέντες, θα είναι στην Ευελπίδων, όπου θα μεταφερθούν ως κρατούμενοι πλέον στον εισαγγελέα.

Τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη ΓΑΔΑ, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να προχωρήσουν σε χρήση χημικών και να σημάνει συναγερμός και στο γειτονικό νοσοκομείο του Αγίου Σάββα, ξεκίνησαν όταν έφτασαν με πορεία για συμπαράσταση οι εργαζόμενοι από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, καθώς και νοσοκομειακοί γιατροί και νοσηλευτές, που πραγματοποιούσαν νωρίτερα κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας. Μια ομάδα από τους συγκεντρωμένους επιτέθηκε τότε - γύρω στις 2.00 το μεσημέρι - πετώντας πέτρες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις τους, που τους απωθησαν με χρήση χημικών.  

Όταν άρχισαν τα χημικά και η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική η διεύθυνση του «Αγ. Σάββα» έδωσε εντολή να κλείσουν τα παράθυρα, ώστε να μην κινδυνεύσουν οι ασθενείς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Έως και αυτή την ώρα παραμένουν μπροστά στο αστυνομικό μέγαρο οι εργαζόμενοι στα δύο ναυπηγεία, ομάδες φοιτητών, αλλά και εκπρόσωποι συνδικάτων άλλων κλάδων, μεταξύ των οποίων και εργαζόμενοι στο Αττικό Μετρό.

Μεταξύ των συγκεντρωμένων, έξω από τη ΓΑΔΑ, βρίσκονται ο πρόεδρος της  ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, όσο και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος και βουλευτές, μεταξύ των οποίων οι Παναγιώτης Λαφαζάνης και Δημήτρης Στρατούλης.

Αρχικά έμειναν για αρκετή ώρα κλειστά και τα δύο ρεύματα της Λ. Αλεξάνδρας, ωστόσο από τις 16.30 και μετά το ρεύμα ανόδου άνοιξε και από αυτή την πλευρά του δρόμου η κυκλοφορία διεξάγεται πλέον κανονικά. 
 
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=477895

No comments: