10.10.12

ΧΑ: Σε δοκιμασία οι στηρίξεις

Άλλη μία συνεδρίαση αναμονής και τακτικής ξεκίνησε με τους δείκτες από χαμηλότερα επίπεδα τιμών. Με δοκιμασία των πρώτων βραχυπρόθεσμων τεχνικών σημείων, διακριτικό «μάζεμα» μετοχών-σηματωρών στα χαμηλά της αρχής και σταδιακή προσπάθεια εξισορρόπησης.

Και σήμερα με μετριότερες συναλλαγές- σε σχέση με το μέσο όρο της προηγούμενης εβδομάδας αλλά κατά τι υψηλότερες από εχθές, τουλάχιστον για τα πρώτα 20-30 λεπτά της συνεδρίασης.

Εως τις 821,4 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, έως τις 299 ο FTSE 20 με ουρά ρευστοποιήσεων κυρίως στις τράπεζες αλλά σχεδόν παράλληλη προσπάθεια μόχλευσης άλλων μη τραπεζικών χαρτιών- αντίβαρων στην πίεση των τραπεζικών.

Ο τζίρος ξεπέρασε τα 8,5 εκατ. ευρώ λίγο μετά τις 11:00 με το μεγαλύτερο μέρος του σε Εθνική Τράπεζα, ΟΠΑΠ αλλά και Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank.

Οπως και εχθές οι κινήσεις των παικτών επικεντρώνονται εκ νέου σε μία ολιγομελή ομάδα μετοχών, κάτι που αποτυπώνεται και στη μείωση των συναλλαγών- χτυπημάτων σε τίτλους εταιρειών της μεσαίας κεφαλαιοποίησης. 

Στη μετοχή της CCH 3E που σταδιακά αποκτά ανοδικό προβάδισμα έχουν γίνει μεν λίγες συναλλαγές ωστόσο γίνεται εμφανής η προσπάθεια να «δοκιμαστούν» και τα 17 ευρώ. Σχετικό διάγραμμα της μετοχής «ανεβάζουμε» στον Εκηβόλο θεωρώντας πως μη τραπεζικά χαρτιά- αυξημένου βάρους & στάθμισης θα μπορούσαν να έχουν λόγο για όσο θα «ταλαιπωρούνται» τα τραπεζικά.

Εως τα 2,15 ευρώ διολίσθησε η μετοχή της Εθνικής με μάλλον μέτριο τζίρο και χωρίς σημαντικά προβλήματα στην απορρόφηση της προσφοράς. Χαμηλότερα των 2,10 ευρώ θα πρέπει να αναθεωρήσουμε ενδεχομένως την βραχυπρόθεσμη τακτική μας.

Σε Alpha Bank και Eurobank αναζητώνται νέα τεχνικά σημεία και στηρίξεις μετά την τελευταία ανοδική αντίδραση τους που αποφέρει ακόμη απόδοση 19% για την πρώτη και 44% για την δεύτερη σε διάστημα περίπου ενός μηνός.

Σχεδόν το 47% φθάνει η απόδοση της Πειραιώς για το ίδιο διάστημα με άξια αναφοράς την αυξημένη συναλλακτικότητα και σήμερα. Μέτκα, MIG, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ και FFG διαφοροποιούνται- μέχρι τώρα- από την πτωτική κίνηση του 20άρη με την Folli Follie Group να υποστηρίζεται και από την επίτευξη τελικά συμφωνίας και τις υπογραφές με τον ελβετικό όμιλο.

Μειωμένο ενδιαφέρον και στα μεσαία- μετά την βραχύβια αντίδραση ισχυρών μετοχών της κατηγορίας και την θεαματική ενίσχυση των συναλλαγών με αρκετές από αυτές (ΓΕΚ Τέρνα, Intralot, Φουρλής, Σιδενόρ κ.α. ) να «κάθονται» και πάλι στα προ δεκαημέρου μέτρια επίπεδα.

Από τεχνικής πλευράς κυρίως στις τράπεζες φαίνεται να υπάρχουν πωλήσεις (και λιγότερες αγορές διαδοχικά προς χαμηλότερα επίπεδα τιμών ) ενώ νευρικότητα και ρευστοποιήσεις σημειώνονται και σε άλλους τίτλους (λ.χ. ΟΠΑΠ, ΟΤΕ) που πιθανότατα θα δοκιμάσουν εκ νέου τις 820 για τον ΓΔ και τις 298 μονάδες για τον FTSE 20. Και βλέπουμε εάν διευρυνθεί η διολίσθηση προς τις 295 μονάδες για τον 20άρη.

http://www.euro2day.gr/ase/market_comment/151/articles/731230/ArticleMarketComment.aspx

No comments: