10.10.12

Προβάδισμα του Ρόμνεϊ έναντι του Ομπάμα δείχνει νέα δημοσκόπηση


Ο Μιτ Ρόμνεϊ, ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, προηγείται του Μπαράκ Ομπάμα για πρώτη φορά σε περισσότερο από έναν μήνα με ποσοστό 45% έναντι 44% που λαμβάνει ο απερχόμενος πρόεδρος, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos και του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Με λιγότερο από τέσσερις εβδομάδες να απομένουν ως τις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, η δημοσκόπηση αυτή δείχνει ότι ο Ομπάμα έχασε τώρα το προβάδισμα που είχε στις σφυγμομετρήσεις του Σεπτεμβρίου, μετά την πολύ καλή εμφάνιση του Ρόμνεϊ στην τηλεοπτική αναμέτρηση που έγινε μεταξύ των δύο υποψηφίων την περασμένη εβδομάδα.

Χθες, Τρίτη, δημοσκόπηση του Ipsos και του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς έδινε και στους δύο υποψηφίους το ίδιο ποσοστό (45%), δείχνοντας ότι ο Ρόμνεϊ είχε καλύψει εντελώς τη διαφορά που τον χώριζε προηγουμένως από τον Ομπάμα.

Η δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, διενεργήθηκε μεταξύ 6 και 10 Οκτωβρίου σε δείγμα 1.027 πιθανών ψηφοφόρων. Το περιθώριο σφάλματος της έρευνας αυτής ανέρχεται σε συν/πλην 3,5%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.capital.gr/news.asp?id=1637223

No comments: